Başka kadın ile olma nedeniyle boşanma
Merhaba, 7 yıllık evliyim. 5 yaşında bir kızım var ve eşim 5 aylık hamile. 3 yıldır başka bir kadınla beraberim. Eşim bunu biliyor fakat boşanmak istemiyor. Evden ayrılmayı düşünüyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? Dava açarsam karar ne kadar sürede alınır? Teşekkür ederim.
Re: Başka kadın ile olma nedeniyle boşanma
Dava açarsanız ve eşinizde boşanma taraftarı değilse büyük bir ihtimalle boşanmak istemediğini sizin hayatınızda başka bir bayan olduğunu kendisinin size ve evine karşı hertürlü sorumluluğu yerine getirdiğini söyleyecek ve kendisini şahitlerde destekleyecektir.Dolayısı ile mahkemede açmış olduğunuz davayı reddedecek eşiniz ve çocuklarınıza ortak konutta bulunmadığınız için tedbir nafakası bağlayacaktır.Mahkemenin red kararı kesinleştikten(şayet temyize gitmezseniz ki-gitmemenizi öneririm) 3 yıl sonra 3 yıllık fiili ayrılığa dayanarak boşanma davası açabilirsiniz.Fiili ayrılığa dayanarak açtığınız bu davada boşanma kararı çıkar ancak davası reddedilen taraf olarak kusurlu sayıldığınız için eşiniz talebi halinde sizden nafaka yanında maddi manevi tazminat da alır.Gelir durumunuz mahkeme tarafından araştırılır ve bağlanacak nafaka ve tazminat tutarlarına hakim karar verir.
Alıntı:
aydın1703 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, 7 yıllık evliyim. 5 yaşında bir kızım var ve eşim 5 aylık hamile. 3 yıldır başka bir kadınla beraberim. Eşim bunu biliyor fakat boşanmak istemiyor. Evden ayrılmayı düşünüyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? Dava açarsam karar ne kadar sürede alınır? Teşekkür ederim.
Başka bir kadınla olan beraberliğinizi ileri sürerek boşanamazsınız. Hiç kimse kendi kusurundan yararlanamaz... kuralı var.
Alıntı:
Evden ayrılmanızdan kısa bir süre sonra boşanma davası açasanız ayrı yaşama hakkına sahip olursunuz. Başka bir bayanla beraber olmanız bir boşanma nedeni değildir. Hatta eşiniz bu beraberliğinizi ispatladığı taktirde dava süreci aleyhinize işleyebilir. Eşinizi anlaşmalı olarak boşanmak için ikna etmeniz (kolay olmasa da) daha yerinde olacaktır. Çekişmeli boşanma sürecine girildiği taktirde davanızın sonuçlanması 2-3 yılı (belki biraz daha fazla) alabilir
Cevap: Re: Başka kadın ile olma nedeniyle boşanma
Sayın bay ve bayanlar burası Türkiye. Manası bu ülkede herşey anlamsız ve manasız. Bazı Avrupa ülkelerini inceleyen. Adamlar her işte mantığı yakalamış. Mesela Norveçte eşlerden biri boşanma dilekçesini verdiği zaman mahkemeye hemen boşanıyor, ama 2 yıl kadar yeni evliliğe izin vermiyorlar. Sonra evlenebiliyorsunuz. Finlandiya gibi ülkelerde 1 yıl kadar sürüyor bu. Sadece bizde boşanma davaları yılları alıyor. Hemde gherçek sebepler avukatın hakimin ve diğer hukukçuların gözünün içine battığı halde. Bizde aile kavramı diyorlar, oysa yanlış , Çünkü adam veya kadın boşanmayınca başka kadınla yaşıyor. Toplum yapısı böyle daha çabuk bozuluyor. Avrupa birliğine girmemiz bu açıdan önemlidir.
Cevap: Başka kadın ile olma nedeniyle boşanma
Finlandiya gibi ülkelerde 1 yıl kadar sürüyor bu. Sadece bizde boşanma davaları yılları alıyor. Hemde gherçek sebepler avukatın hakimin ve diğer hukukçuların gözünün içine battığı halde. Bizde aile kavramı diyorlar, oysa yanlış , Çünkü adam veya kadın boşanmayınca başka kadınla yaşıyor. Toplum yapısı böyle daha çabuk bozuluyor. Avrupa birliğine girmemiz bu açıdan önemlidir.
Örnek verdiğiniz toplumlarda bayanların daha fazla hakkları var iş hayatında daha fazla yer verilmiş bayanlarının büyük çoğunluğu ayaklarının üzerinde durabiliyor ve eğitimliler istedikleri zaman çalışabilecek donanıma sahipler...
Bizim toplumumuzun kaç kaçı eğitimli donanımlı ve ayaklarının üzerinde duran bayanlarla dolu sizce? Kıyaslamayı yanlış yapıyorsunuz var olanla isteklerinizin uçları çok uzak birbirine...
Türkiyede boşanmış bir kadına toplumun bakışıyla finlandiyada danimarkada isveçteki bakışla çoook farkı var.
Yani anlatsam sığmaz buralara:(
Tabi kişisel görüşüm hiçbir resmi dayanağı olmayan düşüncelerim.
Alıntı:
Aydın madem gözun yoktu evlılıkte o cocugun gunahı neydı..Biz o kadar ugrasıyoruzkı çocugumuzu gormek ıcın senın yaptıgına bak..Bence otur guzel guzel konuş ortak bır yol bulunur elbet..
Alıntı:
gökhan_53 rumuzlu üyeden alıntı
eşimle memlekete gidip kpss sınavına eşim girdikten sonra ben tekrar görev yaptığım yere döndüm ve eşimi ailesinin yanında bıraktım. eşime boşanma davası açtım şiddetli geçimsizlikten dolayı. şiddetli geçimsizlik yok aslında benim ailemden yana baskı var. ailemin yanında kalmadığını benim ailem problem yaptı olay çok büyüdü. Ben eşimi hiç bir şekilde arayıp sormadım ailem istemedi. eşimde bana arayıp sormayınca msj çekmiş Elimde eşimin bana ''niyetin ne senin çocuğu aldıracağım iğne vurduracağım, aldırdığımda sende bitersin bende biterim'' diyerek çektiği mesaj mahkemeye sundum. anneliğe caiz değildir çocuğu öldürdü dedim. ama sonradan öğrendimki eczanelerde iğne 4 sene önce kanunen kalkmış ve eşimde bana nabız ölçmek amaçlı çektiğini söledi. çocuğu aldırmamış ve iğne zaten piyasadan kalkmış imalatı dahi yokmuş araştırdım. Evde düşük yapmış hatta mahkemeye kendine o kadar güveniyorki adli tıpa giderim aldırmadım iğne zaten yok evde düşük yaptım heryer araştırılabilir demiş. ve bide ailemin sözü ile eşimle ortak açmış olduğumuz kasayı memlekete giderek boşalttım ve aileme teslim ettim. şimdi hem tedbir nafaka hemde boşanma davası var sonuç ne olur tahminen sizce mesajım bi işe yararmı
Bence sen ailenden sıyrılıp kendı asıl ailene dönmelisin..ömür boyu yasamak ısteyıpte evlendıgın hayallerı olan o kadına...
Konuyu açmış olduğunuz alandan takip ediniz. Kaldı ki size gerekn cevap az önce verilmişti.. (Editör)