ben bu yıl haziran sonu kısmetse hukuk fakültesini bitiriyorum . sizden ricam staja başlarken yapmam gerekebler hakkında bana bilgi verirseniz sevinirim . şimdiden teşekkürler.
Printable View
ben bu yıl haziran sonu kısmetse hukuk fakültesini bitiriyorum . sizden ricam staja başlarken yapmam gerekebler hakkında bana bilgi verirseniz sevinirim . şimdiden teşekkürler.
staj yapacağınız baroya başvurduğunuzda gerekli belegeleri size söyleyecekler. Ona göre hazırlarsınız
staj yapacağınız baroya başvurduğunuzda gerekli belegeleri size söyleyecekler. Ona göre hazırlarsınız
Sayın ayfer...Merhaba...Eğer KKTC den mezun olacaksanız yapmanız gereken işlemler ve beklemeniz gereken süreler çok(benim gibi ve diğer KKTC mezunları gibi..)Ancak Türkiyeden mezun olabilecek bir avukat adayı olarak size tavsiyem ik önce maddi olarak hazırlıklı olun.:)Yani hangi ilde avukatlık stajı yapacaksanız ona göre barolarca alınan harçlar var...Ben 2006 Kasım ayında Konya Barosuna staj kaydı için başvurduğumda toplam masraf 500,00 YTL yi bulmuştu.Ama 2007 de harçlar ve diğer masraflar dahada artmıştır.Zaten baroya başvurduğunuzda onlar size getirmeniz gereken belgeleri verceklerdir...Acele etmeyin onlar kolay siz bence haziranda mezun olmanın gayreti içinde olun.Meslektaşıma başarılar dilerim...
Ben hukuk fakültesinden yeni mezun oldum.TCK 191/2(denetimli sebestlik ve tedavi) ve 191/6(denetimli serbestlik ve 1 yıl hüküm) uyarınca iki tane dosyam var.Avukatlık kanununu md.5 e göre avukatlığa engel durum olmadığı kanısındayım.Ancak baro geçmişte bu suçları işlememden dolayı Av.k. md.5/C(Avukatlık mesleğine yaraşmayacak tutum ve davranışları çevresince bilinmiş olmak) uyarınca başvurumu reddedebilirmi.Baronun c bendini bu denli geniş yorumlayabilmesi mümkünmüdür