Uyuşturucu bulundurma, memuriyet ve alkollü araç kullanımı
Merhabalar...
Bundan 2-3 hafta önce kız arkadışımla arabayla yolda aşırı hızlı giderken polis 100 - 150 mt. arkamdan anons yaparak durmamızı istedi fakat alkollü(320 promil) olduğumuz için kaçtım ve sokaklardan birine girip park ettim. 5-7 dk. sonra 2-3 polis aracı bizi farkedip araçtan çıkmamızı istediler, üzerimizi aradılar ve aracı arayacaklarını söylediler. Kız arkadaşımın oturduğu sağ koltuğun arka tafındaki ağzı açık cepte 2 adet extazi ve 2-3 gr. esrar maddesi buldular ve emniyete götürdüler. Buldukları anda da ve emniyette de bizim böyle bir maddeden haberimizin olmadığını, seyir halindeyken polisin anonsunu duymadığımızı bulunan maddelerin adını ve ne olduğunu polislerden öğrendiğimizi, bizim böyle şeylerle işimizin olmayacağını öğretmen adayı olduğumuzu vs. söyledik.Bize ait olsa torpidoda veya üstümüzde olacağını koltuk cebinin arkada olduğu için bir çok kişinin koyma ihtimalinin olduğunu söyledik. Kullandığımım aracın daha önce satılmak için otogaleride olduğunu, kız arkadaşmın şehirdışından geldiği için aracı 1-2 günlüğüne aldığımı, bir doğum günü partisi için birçok eğlence mekanına gittiğimizi, 10-15 kişilik arkadaş grubumuzdan bir çoğunun araca inip bindiğini söyledik. İfadelerimiz kız arkadaşımla aynı. Polisler sağolsunlar çok iyi davrandılar savcıyada telefonda öğretmen adayları vs.diye iyi şekilde konuştular ve bulunan maddelerin bizimle alakası olmadığına inandılar. Savcı ifadelerini alıp salın dedi ancak ifade verebilmemiz için sabaha kadar bekledik alkol yüzünden. Parmak izi alınmadı, fotoğrafımız çekilmedi ayrıca savcı tahlilde istememiş. Olay günü ailemin evine öğlen saatinde polisler gelmiş ve arama yapmışlar hiç bir şey bulamamışlar.
Sorum:
1- Savcının dava açmama gibi bir durumu olabilir mi?
2- Eğer dava açılırsa ne olur? İfademizde kullanıcıyız mı deseydik(kullanmadığımız halde)? Dava açılsa bile olaydan sıyrılma ihtimalim nedir?
3- Kullanıyor olsak bile araştırmalarıma göre muhtemelen 1 sene denetimli serbestlik alacam fakat bu sene kpss'ye gireceğim için öğretmenliğimi ne derece etkiler?
4- (en önemlisi) Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması gibi bir durum olabilir mi? ( Bunun olması için şartlar bende sanırım yok çünkü 2 yıldır devam eden bir yaralamalı trafik kazası mahkemesi geçen ay yetersiz ehliyetle araç kullanmak ve trafik güvenliğini kasıtlı olarak tehlikeye sokmantan hakim beni 30 gün hapis cezasına çarptırdı 600 ytl'ye çevrildi ) En son olayla birlikte bir dava daha açılmış çünkü 3. kez alkollü yakalanışım (ehliyet ceza puan sorgulaması mahkeme sonuçlanmamış görünüyor) 3. kez alkollü yakalandığım için ne olur ve diğer durumları nasıl etkiler?
5- Memurlukla ilgili şubat 2008'de yasa değişmiş 1 yıl ve 1 yıldan fazla cezalar memuriyeti etkiliyor diyor. Daha önce yüz kızartıcı ve belli suçlar dışındakiler para cezasına çarptırılmışsa mumurluk için engel teşkil etmiyordu. Denetimli serbestlik 1 yıl ancak alacağım ceza 1 yılı geçiyor mu öğretmenliğimi engel açısından?
Baya karışık anlattım sanırım çünkü baştan uzun uzun anlatsam çok uzun sürecek gibi ama yinede anlaşılabiliceğimi umuyorum.
Bu kadar da olur mu dediğinizi biliyorum ama inanın şu uyuşturucu olayı olunca akıllandım... Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Re: Uyuşturucu bulundurma, memuriyet ve alkollü araç kullanımı
Bence bir Avukata giderek hukuki yardım isteyin.Suç itibari ile ileride öğretmenliği etkileyebilecek bir suçlama ile karşı karşıya kalabilrisiniz çünkü.
avukatınızdan yardım isteyin ama öğretmenliğinizi etkileyecek bi durum çıkacağını sanmıyorum ( ki içici bile değilseniz adli raporda çıkar)
Öncellikle cevaplar için teşekkürler ama keşke biraz daha açabilseydiniz konuyu... Genelde dikkat ettim uyuşturucu ile yakalananların parmak izleri alınıyor, fotoğraf çekiliyor ve olay sırasında tahlil isteniyor... Bizden neden hiçbiri istenmedi? Bende dedim polislere tahlil alın diye ama savcı gerek görmedi dediler ama tahlil alınsaydı daha iyi olacaktı, kesin şekilde aklanacaktık sanırım. Bu durum Savcı Bey'in dava açmıyacağı anlamına gelir mi?