-
Zimmet
merhabalar
bir hastanede memur olarak çalısan arkadasımın basına gelen bır olayı paylaşmak ve yardım almak ıstıyorum. çok zor durumda..
arkadasım bır doktor ve bır teknısyen(arkadasm) olan bır bolumde calısmakta iken 2 yıl sonra baska bır teknısyen daha verılıyor aynı bolume.. 2006 yılında da doktorun istıfa etmesı uzerıne o bolum kapanıyor ve teknısyenleri bashekımlık baska bır bolume verıyor. bu sırada doktorun ıstıfa ederken aynıyattan zımmet devrı yapmadan cıkısı yapılıyor. 2008 yılında istifa eden doktorun yerıne baskası atanıyor ve sımdı o bolum yenıden açılacakken cıhazlardan bırının olmadığı fark edılıyor. aynıyat bu cıhazdan arkadasımı sorumlu tutuyor. oysa arkadasımın imzaladığı bir zimmet raporu yok sadece bılgısayar programında o bölümün esyalarının hepsını arkadasımın üzerine zımmet etmısler görülüyor. arkadasıma ait sadece o cıhaz hastaneye alındıgı tarıhe ait irsalıyesinde gıden doktorla beraber ımzası bulunuyor. aynıyat bunu gostererek cıhazın olmamasından arkadasımı sorumlu tutuyor ve gerekırse ödersın dıyor.
arastırmalarımıza göre cıhaz 2006 yılının sonundan beri yokmus ama bunu yazılı olarak gosteremıyoruz. 2006 yılından berı aynıyat olmadıgını yenı fark edıyor bu onunda ıhmalının oldugunu gosterıyor sanırım.
birde 2007 yılında arkadasım dogum ıznındeyken bu bolum baska bır bolume tasınıyor, tasınırken nelerın tasındıgınında tutanagı yok.
ihamal üzerine ihmal ama arkadasım magdur gösteriliyor burada.
Az da degıl 10000 dolar değerindeymiş.
bu durumda ne yapabılırız? gercekten ödemek zorunda kalabılır mı? yardımcı olursanız çok sevınırım, saygılar
-
Re: Zimmet
Arkadaşınız doğum izninde iken yapılan taşınma işleminden doğan sorundan mesul olamaz zira o işlem esnasında izinde olup kurumda değildir.Sevk irasileyisendeki imzalar sadece malın intikalini gösteren vesikadır.Sözkonusu tarihlerde kamera kayıtları varmıdır hastanenin bu işinize yarayabilir.Bilgisayar programındaki isimler her zaman değiştirilebilir.Arkadaşınız hakkında söz konusu cihaz için arkadaşınıza hitaben zimmet lendiğine dair vesika varmı? Ayrıca anılan dr un istifasından sonra işlem yapılmamış olması düşündürücü.Her şekil de sizin bir avukattan hukuki yardım ve görüş almanızı öneririm.Saygılarımla.