-
İşten Çıkarılıyorum
Merhaba Hukuki.net yetkilileri sizlerden mümkünse bir şey öğrenmek istiyorum.
İş yerimden işçi azaltılması adıyla işime son vermek istediler.İhbarnameyi imzalattılar. Paramı alacağım bu konuda endişem yok fakat bana gösterdikleri sebep işçi azaltılması idi fakat ben daha işden ayrılmadan yerime iki kişi iş başı yaptı sanıyorum bir üçüncüsüde gelicek şuan işyerinde 42 kişi çalışmaktayız benim bundan dolayı tazminat haricinde Patrondan herhangi bir hak talebim olurmu. Şimdiden teşekkür ederim.
-
Re: İşten çıkarılıyorum
6 aydan uzun süredir orada çalışıyorsanız,işe iade davası açabilirsiniz.
-
Erdoğan bey cevabınız için teşekkür ederim 1,5 yıldır çalışıyorum işe iade davası açarsam tazminatımı alabilirmiyim yinede birde dava açarsam nekadar zamanda sonuçlanır ve bana çok masraflı olurmu sonuç da işçiyiz biliryorsunuz:)
-
İşe iade davasını kazandığınızda sözleşme feshinizin iptal edilip,işinize geri döndürülmeniz kararı çıkmış demektir.Bu durumda fesih geçersiz olduğundan,tazminat ödenmesini gerektirecek bir durum da yoktur.
İşveren işe iade davasını kabul etmezse,işe başlatmama tazminatı ödemek zorunda kalır.Aynı zamanda kıdem tazminatınızı da ödemesi gerekir.
-
ERdoğan bey çok sordum galiba ama şimdi ben esasında geri dönmek istemiyorum fakat ayrıyetten alabileceğim bir para varsa işe başlatmama tazminatı gibi bunu hesaplayacağım veya hesaplatacağım bir yer varmıdır? Çünkü şöyle söyleyeyim alacağım para diyelimki 1,500ytl işe başlatma tazminatıda 1,200 ytl ozaman açkça adama gidip kardeşim beni mahkeme ile uğraştırma ver bana toplamda 2,350-2,250 ytl gideyim demek isterim veyahutta çok az bir miktar ise hiç uğraşmayayım sonuçta mahkeme işi avukat tut uğraş didin karşılığında birşey olmasın veya harcadığımdan daha az miktar almayayım
-
İşveren sözleşmenizi haksız feshederse;
a-) ihbar öneline uyarak kıdem tazminatınızı ,
b-) ihbar öneline uymaz,ihbar+kıdem tazminatınızı ödemek durumundadır.
--Ödemezse dava açarak alabilirsiniz,veya
işveren sözleşmenizi haksız feshederse;
işe iade davası açabilirsiniz( 30dan fazla çalışan-6 aydan fazla çalışmanız olmalı)
İşe iade davası açıp kazanmanız durumunda işinize iade edilirsiniz,bu durumda sözleşmeniz devam edeceğinden kıdem tazminatı almanızı gerektirecek durum ortadan kalkacaktır.
İşe iade davasını kazanmanız durumunda işverenin sizi işe başlatmaz ise ödemesine hükmedilen işe başlatmama tazminatı da olacaktır.Bu tazminat en çok 8 aylık maaşınız kadar olabilir.
İşe iade davası açmazsanız işe başlatmama tazminatı hakkınız OLMAZ!
-
Erdoğan bey iyi akşamlar bugün şirket içinde bir araştırma yaptım şöyle bir sorunla karşılaştım gerçi sorunmu bilmiyorum şuan şirkette 48 kişi sigortalı gözüküyor ama benim çalıştığım bölüm şube olarak görünüyormuş ve çalışan kişi adeti 24 bu durumda da hak talebinde bulanabilirmiyim şirket yan yana ama adam merkez şube diye ayırmış
-
İşverenin aynı iş kolundaki çalışanların sayısı dikkate alındığından,30dan fazla çalışanı vardır işyerinin.Dilerseniz işe iade davası açabilirsiniz.İşe iade davası açmış olmanız dava sürecinde bir başka işyerinde çalışmanıza engel değildir.
-
Re: İşten Çıkarılıyorum
Erdoğan bey Çok soru soruyorum fakat sizin cevabınıza göre şöyle bir şey anladım çalışanların hepsi aynı iş kolunda olmalı ama bizde farklı onlar Talaşlı imalat biz ise kesici takımlar bölümündeyiz eğer bu durumdada olay değişmiyorsa ozaman hiç bir sorunum kalmıyor ve adamdan istediğimi alabilirim
-
Re: İşten Çıkarılıyorum
Sİzin bahsettiğiniz işyeri içindeki bölümler değilmidir?