-
Sanal dolandırıcılık
Merhabalar,
2 gün önce başımdan bir olay geçti yabancı bir siteye ödeme yapmam için paypal gerekiyordu bende r10.net webmaster sitesinde sürekli alınıp bozulduğunu bildiğimden bir kişiyle anlaştım bu kişi 140 ytl karşılığında bana 122$ göndericekti fakat ben havaleyi yaptım paypalı bekledim ama geri göndermedi olayın biraz üstüne düştüm benim gibi bir kaç kişiyi daha madur ettiğini öğrendim. Ayrıca bu kişi klavye hosting int. Hiz. den bayilik hizmeti almış ve bana verdiği banka bilgileri bu firma ortaklarından birine aitmiş ve o kişiye size bir arkadaşım 140 ytl göndericek içinden 20 ytl olan reseller borcumu düşüp 120 ytl nesine.com üye hesabıma yatırın demiş bu firma çalışınadı olaylardan haberi olmadığı için müşterisinin söylediği işlemleri yapmış şimdi para nesine.com da uzun görüşmeler sonucu o kişinin üyeliğini bloke ettirdik şimdi nesine.com adresinde 120 ytl mahkemeye gitmeden geri iadesini nasıl alabiliriz konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum şimdiden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar.
Saygılarımla
-
Re: Sanal dolandırıcılık
Paranın nereye harcandığı önemli değil,
Ortada alınacak bir bedel var,sizde bunu alamamışsınız.
Bahsi geçen sitenin bu olayla ilgisi yok,oraya dava açsanızda bir şey alamazsınız.Sizin dava açmanız gereken kişi site değil,sizi kandıran kişidir.
Ayrıca şunuda anlamadım,dolar aralık ayında 1.5 ytl civarıydı sanırım, 122$ ı size niye 140 liraya satsın? bunu direk bozdursa 180 küsür ytl zaten elde ederdi, her gördüğünüze bu kadar kolay kanmayın, sizede ders olsun.