-
IIK. madde 361,59,67,72
Konu:İcra dairesi nafaka alacağına karşı ilk günden beri sürekli yanlış hesaplama ve oranlar uygulamakta bende sürekli dava açmak zorunda kalmaktayım. En son yaklaşık 1600 YTL borcum oldunu söyledi bende icra tetkik mahkemesine borca kısmen itiraz ve yanlış oran üzerinden artışın yapıldığına dair dava açtım.
1. Bilirkişi raporu istedim. Raporda hesabın ve oranların hatalı olduğu açık olarak gözükmekte.
2. dava 9 aydır devam ediyor tedbir talebim kabul edilmedi. bu sırada maaşıma haciz konarak bu para 2016 YTL olarak alındı. (Ödeme yaptığım halde mart ayında ödeme yapılmadı kabul edilerek.)
3.Davalı müvekkilleri ilk dilekçelerinde ÜFE diyorlardı. Bilirkişiden sonra TÜFE demeye başladılar. Önce icra hesabı doğru diyorlardı şimdi borç miktarı doğru ama oran tüfe olmalı diyorlar.
4.kendi dilekçeleri oldukça tutarsız ve her seferinde farklı şeyden bahsediyorlar.
5. Fazla ödeme nafaka devam eden bir borç olduğu için iade edilmez gelecek aylara mahsub edilir diye iddia ediyorlar.
SORULARIM:
1. 361 gereğince paranın iadesini isteyebilirmiyim.
2. Nafaka borcu olması 361'i engellermi
3. danıştığım avukat icra tetkikte açtığın için 67'yi kullanamazsın diyor. doğrumudur.
4.icranın eski haline getirilmesi talebim icra tetkikte geçersizmidir.
5. verdikleri dilekçeler ile hem mahkemeyi yanıltıyorlar hemde olmayan bir borca karşılık haciz başlatıyorlar bu kötü niyet tazminatına delil olabilirmi. ( Not: nafaka alacağını icra dairesinden banka aracılığı ile almaktadır. 2000 YTL yaklaşık 6 aylık nafakaya dek gelmektedir. Davalı üniversite mezunudur. Hesap yapabilmektedir. 6 aylık nafakayı alıp almadığını bilebilecek bir durumdadır. Ayrıca banka ekstresinden de ne kadar tahsilat yaptığını bilebilir)
6. Önemli bir sorumda icra dairesinden gelen tebliğden sonra 7 gün içinde icra tetkik mahkemesine borcum olmadığına dair dava açtım. Bu dava açıldığı için ve dosya mahkemeye gittiği için takibin durdurulması kararını icra dairesinin vermesi gerekmiyormu. Eğer gerekiyor ise dava devam ederken haciz yapmaları dolayısı ile icra dairesi şikayete tabimidir.
Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim..