Mahkeme Kara var ama Çocuğu Göstermiyorlar
Mahkeme kararıyla kızımı ayda ayın birinci ve 3 cü haftasında bir gün yatılı verdiler ama ben kızımı almaya gittigimde eşim ve kızım il dışına gittigini söylediler ve alamadım bu suçmudur mahkeme kararı olmasına istinaden il dışına çıkması suçmudur gezmeye gitmiş aradım gittigi yeri ve orda oldugunu dogruladılar bu arada eşimle ayrılmadık sadece evi terk etti .Kızımı vermediklerinde uygulayacagım prosötür nedir ve yaptırımı varmıdır kızı vermeyince. Bilgilendirirseniz sevinirim
Re: Mahkeme Kara var ama Çocuğu Göstermiyorlar
yukarıdaki konu hakkında bilgilendirirseniz sevirim haftaya tekrar gitcem vermezlerse ne yapcam rica ederim bilgiliendirirseniz sevinirim
Avukatınıza bunu danışmadınız mı?
Ayrıca şu an boşandınız mı davanız devam mı ediyor?
Bu forumdaki aynı konu ile ilgili bir avukatın yazdığını kopya ediyorum.
Avukatınız bir icra işlemi göndericek.
""Gondermis oldugun cocuk teslimini iceren icra emrinin tebliginden itibaren 5 gun icinde karsi tarafin itiraz hakki var.. bu itirazlar genelde cocugun sureli olarak karsi tarafta kalmasi gereken ay yada gunler konusunda zaman gecirmek icin yapilir ve bu kotu niyeti kanun korumadigi icin haksiz ve kotu niyetli yapilan itirazlar neticesinde karsi taraf ceza alir... hatta cocugun velayetinin bile taraf degismesi mumkun olabilemektedir...
Gonderdiginiz (İ.İ.K25/a) maddesinde duzenlenen cocuk teslimiyle ilgili icra emri kesinlestikten (tebligden itibran 5 gun sonra itiraz yoksa kesinlesir) cocugunuzun bulundugu icra dairesine, icra emrini gonderdiginiz icra dairesinden talimat alarak cocugunuzun bulundugu icra dairesine gitmek durumundasinizdir... Talimati goturdugunuz icra dairesinin ayarlayacagi bir psikolog, polis ve icra memuruyla cocugunuzun adresine cocugunuzu almak icin gidersiniz... eger cocugun tesliminde karsi ataraf her hangi bir zorluk cikartir ise (sizin yapmaniz gereken) tum bu zorluklari ve yapilan kanunsuzluklari icra memuru vasitasiyla zapta gecirmek olmalidir..
Cocugu teslim etmemek cezai bir davranistir ve eger cocugu alamaz iseniz icra memurunun tuttugu zapt ile birlikte şikayet ederek hem karsi tarafa sikayet edip ceza aldirabilirsiniz hem de cocugun velayetinin el degismesinde yarariniza bir gelisme kazanmis olursunuz...
Cocugu teslim aldiktan sonra surenin bitiminde yine cocugu aldiginiz yerden ayda karsi tarafin belirledigi yerde cocugunuzu birakma yukumlulugunuz oldugunu unutmayin.. zira yine bu da cezalandirilimayi gerektiren bir suctur...""
daha boşanmadık evi terk etti bende geri dön çagrısı için gününün beklerim ve nafaka davası açtı kızımı şuan ödüyorum