Öğrenci affı ve aynı anda iki programa kayıtlı olmak
Merhaba,
Forumda kendi durumuma benzer kayıtları araştırmaya çalıştım ancak af ile örtüşen bir başlık bulamadığım için bu kaydı açıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
2005 bahar döneminde yüksek lisans programından (tez aşamasından) ilişiğim kesildi. Ardından 2007 güz döneminde başka bir programda yüksek lisansa başladım.
Haziran 2005'de (mastırdan atılmamdan sonra) çıkan kanunla aynı anda iki programa kayıtlı olmak engellendi.
Yeni çıkan af kanununda aynı anda iki programda kayıtlı olma durumuna dair bir ifade yer almıyor. Ancak ODTU sunu diyor:
* Yükseköğretim Kurulu kararları çerçevesinde aynı anda iki programda birden kayıtlı olunamaz. Bu nedenle halen herhangi bir programa kayıtlı olup önceki programı için af haklarından yararlanmak isteyenler sınav haklarını halen kayıtlı oldukları programdan kayıt sildirmeksizin kullanabilirler. Ancak af kapsamında önceki programına kayıt yaptırmak isteyenlerin yeni programlarından kayıt sildirmeleri gerekir.
İstisnai durum: Yükseköğretim Kurulu kararları çerçevesinde Lisansüstü programlarda 2005-2006 yılından önce iki programa birden kayıtlı olan öğrenciler af kapsamından yararlanarak iki programa birden kayıtlı olabileceklerdir.
Aynı anda iki programa birden kaydı engelleyen kanunun çıkış tarihi nedeniyle, aftan yararlanmam mümkün olabilir mi? (Askerlik gibi durumlar için hakkın sonradan kullanılması mümkün olabiliyor örneğin.) Herhangi bir itiraz yolu olabilir mi?
Teşekkürler
Re: Öğrenci affı ve aynı anda iki programa kayıtlı olmak
Arkadaşım merhaba,
Ben de benzer bir sorun yaşıyorum. Bunun için YÖK'e bilgi edinme hakkı kanunu yoluyla başvurmayı düşünüyorum. Sen de aynısını yaparsan belki bu konuda genel bir karar almak yönünde baskı yapabiliriz. Zira çıkan bir kanunla bir hak verilirken, bu hak başka bir hakkının kaybedilmesine neden oluyor. Hem de neden, dayanağı olmayan YÖK Genel Kurulu kararı nedeniyle?
Arkadaslar meraba,2003 yılında tez aşamasında yüksek lisans kaydım silindi, 2006 yılında baska bir yüksek lisansa basvudum ve kazandım ,tez aşamasındayım .Aftan yararlanıp 2003teki yüksek lisansıma dönüş yapabilir miyim? Teşekkürler.
Alıntı:
asilhukuk rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar meraba,2003 yılında tez aşamasında yüksek lisans kaydım silindi, 2006 yılında baska bir yüksek lisansa basvudum ve kazandım ,tez aşamasındayım .Aftan yararlanıp 2003teki yüksek lisansıma dönüş yapabilir miyim? Teşekkürler.
Af mı kaldı artık, süresi doldu ki :o