SSK arın saglık bakanlıgına devri ve aday memurlar
merhaba,
bilindigi uzere ssk hastaneleri subat 2005 te saglık bakanlıgına devredilmisti.
o donemde;gecısten ıkı ay once(kasım 2004) yaklasık 800 kısı ssk hastanelerıne kpss sınavı ıle alınmıstı.
kısacası gecısın oldugu donemde cok sayıda kısı aday memur olarak ssk hastanelerınde ıdı.
devlet memurları kanunun (657) 54. maddesınde aday memurun kurum degıstıremeyecegı yazıyor.
yıne 5382 sayılı kanunda tarıf edılen memur asaletı onanmıs memur olarak gecıyor.
boyle bır durumda dava acma hakkımız varmı?sure asımına ugramıs oluyormuyuz?bu bızım ıcın cok onemlı bır konu.sayın hukukcularımızdan yardım beklıyoruz.
saygılarımla....
Re: SSK arın saglık bakanlıgına devri ve aday memurlar
Mağduriyetinizin ne olduğunu ve ne için dava açmak istediğinizi daha açık yazabilir misiniz ?
Re: SSK arın saglık bakanlıgına devri ve aday memurlar
merhaba,
gecis isleminin son gunu ıdare kendı yandaslarına sskda kalma hakları oldugunu soyluyor ve ssk da kalmak ısteyenler kalıyor.gecısten sonra bu hakkımızın oldugunu ogrenıyoruz.(valılıkten ıdareye yazı, gecısın son gununden 1 hafta once gelmıs)ama ıs ısten gecmıs oluyor zaten.
teblıgatın tum calısanlara ımza karsılıgı olması gerekmezmı?
ssk dan saglık bakanlıgına gecerek cok magdur duruma dustuk.saglık bakanlıgına ek odemeler vb... bır cok davalar acılmıs durumda.
657yı ınceledıgım bır gun 54. madde dıkkatımı cektı.aday memurun kurumunun degıstırılemeyecegıne daır.cunku ben ve benım gıbı olan arkadaslar kpssde ozellıkle cocuk esırgeme vb. baska kurumlar olmasına ragmen, ssk kurumunu tercıh ettık,sozlesmelı alım varken memuruyet olanı sectık.
bende sskdan gecıstekı bu magdurıyetımın duzeltılmesını ıstıyorum ve benım gıbılerın...
gerıye donuk maddı kayıplarımızın odenmesını,tekrar ssk ya gerı donmeyı...diliyorum.
danıstıgım bazı yerler net cevap vermedıler.
kımılerı ıdarı dava acmak ıcın gec kaldıgımı soyledı...
hukukı nete guvenıyorum ve sız avukatlarımızdan yardım beklıyorum.
ebruafifa@yahoo.com