İnternet sitesi aracılığıyla dolandırıcılık
2 hafta önce sahibinden.com ilan sitesinde gördüğüm cep telefonu ilani için ilanda belirtilen xx yy adlı kişiyi ilandaki cep numarasından aradım
ilandaki telefonu satın almak için aaa ytl ye anlaştım yaptığımız anlaşmaya göre ben postahaneden telefonun ücretini ismine havale gönderdim o da aynı gün içinde telefonu bana kargo ile gönderecekti ancak telefon gönderilmedi telefonlarıma cevap vermiyor dolandırıldım
elimde kanıt olarak havale dekontu ve kullanıcının internet sitesindeki bilgileri ve cep numarası var uğradım haksızlığa karşı neler yapabilirim görüşlerinizi bildiriseniz çok sevinirim
Re: İnternet sitesi aracılığıyla dolandırıcılık
Dekont ile birlikte suç duyurusunda bulun. Dekonttaki isime mutlaka ulaşacaklardır.
Alıntı:
oetr rumuzlu üyeden alıntı
2 hafta önce sahibinden.com ilan sitesinde gördüğüm cep telefonu ilani için ilanda belirtilen xx yy adlı kişiyi ilandaki cep numarasından aradım
ilandaki telefonu satın almak için aaa ytl ye anlaştım yaptığımız anlaşmaya göre ben postahaneden telefonun ücretini ismine havale gönderdim o da aynı gün içinde telefonu bana kargo ile gönderecekti ancak telefon gönderilmedi telefonlarıma cevap vermiyor dolandırıldım
elimde kanıt olarak havale dekontu ve kullanıcının internet sitesindeki bilgileri ve cep numarası var uğradım haksızlığa karşı neler yapabilirim görüşlerinizi bildiriseniz çok sevinirim
3 kuruş için GET kullanmazsanız böyle olması doğal,üstelik sadece %7 komisyon alıyor site
Sorununuza gelirsek,anlaştık dediniz, bunlar sitede mesaj olarak kayıtlımı? yani bir yerde yazılı görüşme yaptınızmı?
telefon için anlaştığım satıcının banka hesabı olmadığı için GET kullanamadım
görüşmeyi telefonla yaptık sitede isim soyisim telefon numarası ve il ilçe belirtilmiş yazılı olarak belirtilmiş
Alıntı:
oetr rumuzlu üyeden alıntı
telefon için anlaştığım satıcının banka hesabı olmadığı için GET kullanamadım
görüşmeyi telefonla yaptık sitede isim soyisim telefon numarası ve il ilçe belirtilmiş yazılı olarak belirtilmiş
ilan silinmiştir büyük ihtimal ama, orda her ilanın bir numarası var,onu kaydedin,eğer ilan duruyorsa o sayfayıda kaydedin,
Acilen Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunun.
Burada kullanıcının siteye ilanı girdiği bilgisayarın ip adresi saptanarak da kim olduğuna ulaşılabilir çünkü para sahte kimlikle çekilmiş olabilir lütfen buna da dikkat ediniz...
Bence Internet alanindaki suclarla hic bir sey yapamayiz... Reel hayatta gibi tet-a-tet gorusmeler yer almiyor Internette, demek inandirici deliller de getiremeyiz...
Turkiye universitelerde durum nasil bilmem ama bizim Kirgizistan universitelerdeki ders programina Internet Hukuk dersi dahil olsa cok guzel olurdu...
kardeş sanıyorum aynı kişi tarafından dolandırıldık bende ptt aracılığıyla
yolladım.
adam aynı şekilde davranıyor.
birde benim anlamadığım bi şey var.
adam nasıl bi düşünceyle bunu yapabilir.
ceptelefonu acık numarasını değiştirmemiş.
mail adresinde beni engellememiş yada silmemiş
hatta space sayfasında resimleri hala duruyor.
bu nasıl bi mantık anlamakta güçlük çekiyorum?
Alıntı:
said007 rumuzlu üyeden alıntı
kardeş sanıyorum aynı kişi tarafından dolandırıldık bende ptt aracılığıyla
yolladım.
adam aynı şekilde davranıyor.
birde benim anlamadığım bi şey var.
adam nasıl bi düşünceyle bunu yapabilir.
ceptelefonu acık numarasını değiştirmemiş.
mail adresinde beni engellememiş yada silmemiş
hatta space sayfasında resimleri hala duruyor.
bu nasıl bi mantık anlamakta güçlük çekiyorum?
Haklarını hukuki yoldan aramazlarsa insanlar, bunlar tabiki rahatça insanları dolandırırlar,avukatlara danışarak profesyonel yardım alarak, hukuki mücadelenizi gerçekleştirin,
geçmiş olsun.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Haklarını hukuki yoldan aramazlarsa insanlar, bunlar tabiki rahatça insanları dolandırırlar,avukatlara danışarak profesyonel yardım alarak, hukuki mücadelenizi gerçekleştirin,
geçmiş olsun.
güzel söylüyorsunuzda bahsettiğiniz profesyonel yardımlara verilecek para kaybedilen mebğaldan daha fazla olunca mecburen sineye çekip susuyoruz.
100 liralık zararı telafi etmek için 300 tl harcamak pek mantıklı olmasa gerek.
sizde olsanız aynı şeyi yapardınız.