Yoklama Kaçağı Hapis cezası?
Arkadaşımız başka bir konuya bu mesajı yazmış bu konu ciddi bir konu ve özel önem taşıyor ayrı bir konu olarak tartışılmayı hakediyor. Bu durumu bize açıklar mısınız. Çünkü ben 2007 Ocak ayından beri aöf de okuyor olmamdan dolayı yoklama kaçağı durumundayım...
Alıntı:
cenk torun rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar bir şey soracagım yoklama kaçagı durumunda olmak suçu para cezasına ceviriliyor olarak duyuyoruz peki bir arkadaşa son yoklama ile ilgili bir yazı gelmiş yazıyı veriyorum: YAZI AYNEN ŞUDUR;
MILLi SAVUNMA BAKANLIGI
ASKERLIK SUBESI BASKANLIGI .
İSTANBUL
Sayın .......
1. Askerlık cagınıza girmenize ragmen son yoklamanızı yaptırmamanız nedenıyle yoklama kacagı durumuna dusmus bulunmaktasınız.
2. Askeri ceza kanununun 63uncu maddesi geregınce son yoklamasını uc ay ıcerısınde yaptırmayanlar agır hapıscezası ıle cezalandırılmaktadır. Bu ceza ,para cezasına da cevrılmemektedir. Bu şekilde mahkum edilenler seçme ve seçilme haklarını kaybetmekte ve kamu hızmetlerınden de yasaklanmaktadırlar.
3. Bilgi eksikliği nedeniyle ,ileride üzücü ve olumsuz durumlarla karşılaşmamanız için ögrenci ,hapıs veya hastanede bulunuyor iseniz ,yurt dısında işci isveren statusunde calısıyorsanız ,durumunuzu belgeleyen evraklarınızı askerlık subesıne gondermenız ,aksi halde son yoklamanızı yaptırmak uzere en kısa zamanda ıkametınıze en yakın askerlık subesıne asagıdakı belırtılen belgelerle bırlıkte basvurmanız gerekmektedir.
Rica ederim.
Personel yuzbası askerlık sube bskanı
ımza
askerlik şubesinin gönderdiği yazıya göre yoklama kaçagı agır hapis cezası ile cezalandırılıyor ve bu ceza para cezasına cevrilmiyor.eger öyle ise ortada vahim bir durum var demektir.biri bunu açıklarise çok sevinirim çünkü çogunluk para cezasına çevrilir olarak biliyoruz
Re: Yoklama Kaçağı Hapis cezası?
Alıntı:
Elbruz46 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşımız başka bir konuya bu mesajı yazmış bu konu ciddi bir konu ve özel önem taşıyor ayrı bir konu olarak tartışılmayı hakediyor. Bu durumu bize açıklar mısınız. Çünkü ben 2007 Ocak ayından beri aöf de okuyor olmamdan dolayı yoklama kaçağı durumundayım...
yoklamani gidip yaptirsan bisey olmicak
Re: Yoklama Kaçağı Hapis cezası?
Alıntı:
deniz_r1 rumuzlu üyeden alıntı
yoklamani gidip yaptirsan bisey olmicak
yoklamamı gidip yaptırırsam direk askere alacaklar...
aöf 4. sınıfa gelmişim...
benim bağlı bulunduğum şube nin celb dönemi mayıs...
ben yoklama yaptırsam bile tecil hakkım olmadığı için en geç mayıs da asker olacağım ama mecburen devam zorunluluğu olan staj derslerim var... finaller haziranda...
yoklamanı yaptır demek kolay...