Soyadı değişikliği için yargıtaya temyiz başvurusu nasıl yapılır
Ben aşağıya bazı sorular yazacağım cevaplarını henüz bulamadım bana yardımcı olursanız çok sevinirimi
ikinci kez isim değişikliği davamda mahkeme talebimi kabul etmedi ancak temyiz yolun açık şansını dene dediler.
Birinci sorum 36 maddeye göre kabul edilmedi ancak mahkemede temyize git dediler bu değişiklik ailevi olarak bağlarımızın tamamen kopmasına sebep oldu annem ve kız kardeşim artık bizim soy adımızı taşımıyorsan bizim ile görüşme diyorlar ancak ben bu işi yaparken babamın vefatı ile girdiğim bir bunalım sonucu yaptığım için pişmanım tek erkek evlat olduğum için soy adla devam edecek soy bağı kesildiği için bana kızgınlar ve görüşmüyorlar ben değiştirirken bunu düşünememiştim fakat kanun bu pişmanlığı kapsamamış kesin hüküme bağlamış bu ve benzeri sebeplerim temyize gittiğim zaman başvuruma sebep olabilirmi.
Ben başvurumda bana zarar verdi bu değişiklik bu yüzden TMT nin 27 maddesine göre 1 yıl geçmediği için ve zararı aile bütünlüğüme zarar olduğu için tekrardan eski şekline dönmesini talep ettim mahkeme bunu biz karara bağlayamayız temyize git dedi bu haklı bir neden olabilirmi çalışmalarınızda başarılar dilerim saygılarımla
Cevap: Soyadı değişikliği için yargıtaya temyiz başvurusu nasıl yapılır
mrb arkadaşım tmk md 27 son cümlesine dikkat edrsen zararın öğrenilmesinden itibaren 1 yıl diyor, kararın verilmesinden itibaren demiyor bunu göz önünde bulundurarak ilk derece mahkemesinde karara itirazda bulunabilir ve geri hale getirilmesini isteyebilirsin yargıtaya başvurmana gerek kalmaz..