Teskereden sonra eksik hizmetin tamamlanması?
herkese iyi akşamlar.18 Kasımda teskeremi aldım.Bugün askerlik şubemden elime bir kağıt ulaştı ve eksik askerlik hizmetimin bulunduğunu ve bunun tamamlamak için en yakın askerlik şubesine müracat etmem yazıyordu.Yazıyı aynen yazıyorum.
Birliğinizce terhis belgeniz şubemize gönderilmiştir.Dosyanızın incelenmesi sonucu 26 Şubat 2008 tarihinden itibaren 7 gün izin ve 2 gün yol iznini, 05 Haziran 2008 tarihinden itibaren 13 gün izin ve 2 gün yol izni verilerek aynı takvim yılı içerisinde 2 defa yol izni aldığınız tespit edilmiştir.Bu yüzden 2 günlük noksan hizmetiniz bulunmaktadır.
İki günlük noksan hizmetinizi tamamlamak üzere ikametinize en yakın askerlik şubesi başkanlığına müracaat etmenizi rica ederim.
Askerliğimi Tokatta yaptım ve izmirde ikamet etmekteyim.800 Km ve üzeri yerlere 4 gün yol izni verildiği için benimde iznim 4 gündü ama personelcimiz bunu ikiye bölüp iki iznimde de 2 şer gün olarak verdi.15 ay askerliğimi yaptım hiçbir şekilde eksiğim yok bu 2 gün fazlalık olucak.Tamam aynı yıl içerisinde 2 defa yol izni verilmiyormuş madem ama bu askeriyenin kendi yaptığı bir hata bunu ben çekmek zorundamıyım? Dosyamız gönderilmeden önce her izne gidişimizde izin kağıtlarımızın bir örneği askerlik şubemize gönderiliyor.son izne gittiğim zamanla terhiz tarihim arasında 6 ay var.Madem 2 gün fazladan yapmam gerekiyor ikinci izin kağıdım ellerine ulaştığında fazladan 2 günümün olduğunu belirleyip bunu birliğime bildirselerdi bende 18 Kasım değil de 20 Kasımda teskeremi alsaydım.Yine bugün askerlik şubemi arayıp konuyu anlatmaya çalıştım ama mecbursunuz yapacaksınız şu anda asker kaçağı gözüküyorsunuz dedi.Bu dertten kurtulmanın bir yolu yok mu acaba ? yada başvurabileceğim bir yer?
Re: Teskereden sonra eksik hizmetin tamamlanması?
İzmir Askerlik Şubesi ne başvurdunuz mu?
Bugün görüşmek için gittim ama geç kalmışım kapalıydı :(
Yav bir brokratik prosedür bu kadar komik olabilir iki günün neyse parasını vereyim diyesi geliyor insanın ee nolcak peki nereye gidip 2 gün askerlik yapacan merakla takip edecem
Kuvvetle muhtemel askerlik şubesinde 2 gün misafir olacak sn.SeMPo.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kuvvetle muhtemel askerlik şubesinde 2 gün misafir olacak sn.SeMPo.
Yapmaya mecbursun diyorsunuz yani :( Zaten gençlerin en en verimli zamanlarında 1.5 yılını öldürüyorlar bu kadar saçma bir şey olamaz..15 ay askerliğimi eksiksiz yapmışım bana verilen 4 gün yol iznini iki iznime paylaştırarak kullanmışım bu da benim değil kendi hataları onlar yüzünden 2 gün fazla askerlik yapıcam.Zaten kriz dönemindeyiz iş bulmak zor bu 2 gün yine herşeyi mehfedicek.Kurtulmanın bir yolu yok mu acaba ?
Askerlik şubesine gidip görüşmek şu an için yapabileceğiniz en iyi davranış olacaktır.
Bugün şubeye gittim müracaat edersen yarın başlarsın dediler.Sınıfım jandarma olduğu için eşrefpaşada yapıcakmışım neresi bilmiyom tam olarak.Nasıl yapacağım konusunda bilgi vermediler.Bende evraklara hiçbir işlem yaptırmadan çıktım.15 ay tam olarak askerliğimi yapmışım 2 gün fazlalık bunu yapmak istemiyorum.Bilgisi olan kimse yok mu ?
Bugün evraklarınıza işlem yaptırmış olsaydınız,yarın askerliğiniz bitecekti:)
askerden geleli 1 ayı geçti ve yarın ilk iş görüşmem var ve %98 işe alınıcam hatta hemen başla bile diyebilirler.bu durumdayken işlemlere başlayamam :S yok mu bunun bir kurtuluşu ?