Bayram nedeniyle işten atıldık
Kurban bayramında 2 gün mesaye depo şefini nin bilgisi olduğu halde gitmedim diyer arkadaşlarda 3 ve 4 gün gitmediler bizi 25 madde 2 ci fıkrasının G bendine göre işten cıkardılar tazminatsız hiç bir yere imza atmadık dedikleri iş sözleşmenizde bayramlarda çalışacaksınız diye imza attınız deniyor ama 1 er nüshası bizde olması gerkiyormuş ama verilmedi bizde çalışma bakanlığına şikayet dilekçesi doldurduk ve noterlikten ihtarname yolladık işyerine.Ne yapmamız gerekiyor şimdi işbaşı için gittimizde içeri alınmıyoruz .yardımlarınızı bekliyorum.
Re: bayram nedeniyle işten atıldık
Yapılması gerekenleri yapmışsınız. Bundan sonra tercihen bir avukat tutarak dava açacaksınız.
Selamlar,
Re: Bayram nedeniyle işten atıldık
çalışma bakanlığına şikayet dilekçesi doldurduk onlar zaten dava açıyorlarmış tekradan avukat tutmamıza gerek varmı.
Çalışma Bakanlığı bu gibi durumlarda dava açmaz. İddialarınızın incelenmesi için müfettiş gönderir. Müfettiş inceleme yapar ve bir rapor hazırlar.
Siz dava açarsınız, Müfettiş raporu lehinize ise davada bir delil olarak kullanırsınız.
Selamlar,
davayı şimdi açmalıyız yoksa müfetişlerden sonra mı müfetişlerden sonra belki anlaşmaya da gelebilir mi isyeri.
Davayı şimdi açmalısınız, yoksa işe iade davası süresinde açılmadığı için davanız reddedilir.
İşe iade istemiyoruz ki işe iade olsak bizi zaten ezerler değişik bölümlerde.
- Çalışma müfettişi raporunu bekleyip,gelen rapora göre dava açabilirsiniz,
- Gelecek raporu beklemeden iş mahkemesinde haksız fesih nedeniyle kıdem-ihbar tazminatınız için dava açabilirsiniz.
Tazminatsız işten atıldım
3 ay gibi bir süre oldu işten atıldım hiç bir imza atmadım sadece işzilik sigortasından para alıyorum ama işyerinde hiç imza atmadım tazminatım verilmiyor ne yapmalıyım
Re: Tazminatsız işten atıldım
İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra feshedilmiş sayılır. Bildirim şartına uymayan taraf bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır. İşveren bildirim süresine ait ücreti peşin vermek suretiyle iş sözleşmesini feshedebilir.
Ne yapmalıyım sorunuza cevap olarak, avukatınıza danışabilirsiniz.