TCK'nun 191 / 1 İçmek amacıyla uyuştucu maddde bulundurmak
SUÇ: TCK'nun 191 / 1 İçmek amacıyla uyuştucu maddde bulundurmak
Bugün sulh ceza mahkemesinde duruşmam vardı.Hakim denetimli serbestlik kararı verdi.Bende iş aradığımı söyleyerek ; Adli sicil kaydımın bi süre daha temiz kalmasını sağlamak için kararı temyize göndermek istediğimi söyledim.
Hakimde bana Denetimli serbestlik kaydının sicile işlemediğini söyledi.Ama benim Denetimli serbestlik kararı almış arkadaşım var ve sabıka kaydında denetimli serbestlik çıkıyor.
Bu durumda kafam çok karıştı.Denetimli serbestliğe biran önce sona ermesi için başlamak istiyorum.Ama bu arada şuan iş arıyorum ve Adli sicil kaydımın en azından Temyiz süresince temiz kalması gerekiyor.
Denetimli serbestlik sonucunda bu durum adli sicil kaydına işliyor mu?
Bir avukata bu durumu sorduğumda işlemiyor diyor fakat arkadışımın denetimli serbestliği çıkıyor.
Sanırım şöyle bir durum ortaya çıkıyor.Hakim Denetimli serbestlik kararı veriyor ve sizi büroya sevkediyor kararı alıyor.Bu karar çıkar çıkmaz adli sicil kaydına Denetimi serbestlik düşüyor.Sizin 1 yıl sonra denetimli serbestlikten temiz çıkmanız durumunda büro hakime bu durumu bildiriyor.Hakimde denetimli serbestlik kararını sona erdiyor.Sicil kaydından siliniyor.Fakat anladığım kadarıyla hakim ve hukukçular bu ceza daha sonradan silindiği için kararın adli sicil kaydına HİÇ yansımadığını düşünüyor..
SONUÇ olarak denetimli serbestlik kararı alındığında bu durum adli sicil kaydına geçiyor mu??
Cevap: TCK'nun 191 / 1 İçmek amacıyla uyuştucu maddde bulundurmak
aynı durumdayız arkadaşım.bana senin dediklerini demişlerdi.geçmez falan diye...çıkıyor kardeşim.dediğin gibi DS süresi boyunca cıkıyor 1 sene sonunda dilekçe ile başvurarak(DS başarılı bir şekilde biterse) sildirebiliyorsun.. :( üzgünüm...
Cevap: TCK'nun 191 / 1 İçmek amacıyla uyuştucu maddde bulundurmak
Bende denetimli serbestlik aldım fakat benim adli sicil kaydımda çıkmıyor. Benimde merak ettiğim bu ayın 11 nde bitiyor benim denetimli sıkıntısız bi şekilde biterse dosya mahkemeye geri gittiğinde beraat mi etmiş oluyorm yani hiç bi şekilde adli sicil kaydında ve arşiv kaydında bulunmucak mı bununla ilgili bişey ? Memur olma durumum var bu konu aklımı cok karıstırıyor. ?