Hakkımda karakolda suç duyurusnda bulunulmuş
öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim hayatımda hiç mahkemeyle polisle savcıyla bir işim olmadı galiba dedim bu konuya giriyor açılan başlıklara göre,neyse fazla uzatmadan sorumu sorayım siz sayın adalet insanlarına;
herşey 3 gün önce oldu apartmanımızda sorunlu bir komşumuza yönetim kararına göre yapılacak toplantı tarihini bildirmek üzere abim kapılarını çaldı ve evin beyiyle görüşmek istediğini söyledi(çünkü evin beyi denilen şahıs daha öncesinde benim kapımı çalmayın çalsanız da benimle muhatap olun diyen agresif bir insan)annesi kapıyı abimin suratına kapattı,tabi abim tekrar zile bastı oğlu içerden sinirli bir şekilde kapıya koştu onu tutmaya çalışıyorlar tabi ailesi,işte oğlu kapıyı açıyor annesi kapıyı kapatıyor(*) falan ablaları tutuyor kendisini neyse sonunda kapıyı açtı ve küfür üstüne küfür tehdit üstüne tehdit yağdırdı abime seni öldüreceğim falan gibi şeyler söyledi.Bu esnada bütün apartman toplandı tabi koridora ve herkes söylenilen şeyleri duydu yani bize yapılan tehditleri duydu,biz bu noktada edilen küfürlere karşı tepki göstermedik yasalara güvendiğimiz için polis çağırdık polis geldi uzlaştırmaya çalıştı,ama babam yönetici olduğu için yaklaşık 2 yıldır sabır gösterdiği bu komşumuzdan şikayetçi olmak istediğini söyledi ve şikayette bulundular ertesi gün polis komşumuzu karakola ifade vermeye çağırmaya gelmiş annesi bizi şikayetinizi geri alın diye sürekli olarak rahatsız etti gün içerisinde malum kadın diye üstüne gitmiyoruz fakat bir yerden sonra da sinirlerimiz iyice gerildi ve sonun da bu sabah ben derse gitmek üzre evden çıkarken apartmanda önüme geçip bana şikayetimizi geri almassak bizi şikayet edeceğini söyledi ve ayağının hesabını soracağını söyledi,ben de öyleyse şikayet edin dedim.Nitekim şikayette bulunmuş fakat benim adım ve abimin adını bilmediği için ve konuşmaya yanaşmayan sadece kavgaya meyilli bir insan olduğu için ifadesinde yavuz(ben) adlı kişiden şikayetçi olmuş,yani abimden şikayetçi olmak isterken benden şikayetçi olmuş ve bunu alt komşumuza söylemiş alt komşumuz kendisine yavuz o gece tartışmaya katılmadıki demiş çünkü alt komşumuz yönetim kurulunda ve misafirimizde o gece,şikayetçi olan komşumuz ise tabi yaptığı yanlışı anlıyor.
Şimdi sormak istediğim 2 şey var;
1-ben hacettepe matematik son sınıf öğrencisiyim ve bitirdikten sonra eminyet,ordu veya devlet dairelerinde çalışmayı düşünüyorum hakkımda yapılan bu asılsız suçlama sicilimde görünecek mi?(aşta dediğim gibi benim sicilimde şu an kadar kötü olan hiçbirşey yoktur kavgaya bile karışmadım hayatımda)
2-hakkımda yapılan bu asılsız suçlama için benim yapabileceğim karşı suçlama veya tepkimi göstermek için yapabileceğim herhangi birşey var mı?çünkü bu bana zaman kaybettirecek bildiğiniz gibi hepiniz bir zamanlar öğrenciydiniz ve sınav zamanları sıkını stres bir yandan bir de böyle benimle alakalı olmayan bir suçtan sıkıntıya giriyorum.
3-yukarda(*) ile belirttiğim yerde geçen aksiyon sırasında olmuş olan bir şey için beni veya abimi 3 gün sonra suçlayabilirler mi?
4-ölüm tehditi karşısında yapabileceğimiz herhangi bir şey var mı?yani bu insanlar bir gün yolumu kestirse dışarda kaybedecek hiç bir şeyi olmayan bir sürü insan var 3 kuruş için insan hayatını alabiliyorlar,bunca sene çalıştıktan ve ülkeme hizmet etme hayalleri kurduktan sonra bir kaç serseri yüzünden hoşçakal dünya demek gücüme gider doğrusu.
Umarım değerli vakitlerinizden sorularıma cevap vermek için kısa bir süre ayırırsınız,bu şekilde insanları tehdit ederek ve gürültü çıkararak üste çıkmaya çalışan insanların bu tutumlarının yanlış olduklarını hatırlatılması ve yasaların karşısında eşkiyalığın sökmeyeceğinin ağır bir şekilde öğretilmesi gerekmekte,yardım edebilecek herkese çok teşekkür ediyorum,sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum.
Re: hakkımda karakolda suç duyurusnda bulunulmuş
1--yapılacak fazla bı sey yok kolluk ıfadelerınızı alır savcıya gonderır...savcı karar veror ya dava acar yada takıpsızlık verır..dava acarsa yargılama başlar bu durumun pek sıcıle yansıyacağını sanmıyorum