İl özel idaresine ait dükanlarda fahiş kira artırımı kanuni mi?
selamlar
ben muş ilimden yazıyorum. şimdi sizlere danışacagım konu beni ve benim gibi 94 kişiyı ilgilendiriyor.bizler il özel idaresine ait dükkanlarda kıracıyız ve en az olanımız 15 yıldır burada kıracı. her yıl yenilenen kıra sözleşmeleri imzalıyoruz bu sözleşmede kıra artırımı tefe -tüfe oranlarında yapılır ve yılın ilk ayında kıranın il taksiti yatar ve sözleşme yenilenir diyor.
ama bu yıl kıralara cebren % 2000 (yüzde ikibin) zam yapılıyor ve bizler içindeyken yeniden kira ihalesine çıkarılıyor. ben tam 23 yıllık kiracıyım ve sözleşme şartlarına aykırı hiçbir durumum yok her yıl kanuni artışı içeren sözleşmeyi yeniden imzaladım ve kiramı ödedim mülk sahibi olan il özel idaresi bunu yapabilirmi bizim kiracı olarak kanunen haklarımız nedir ve ne yapmalıyız .
bu konuda bizleri aydınlatırsanız seviniriz şimdiden teşekkürler.
niçin hiç kimse cevap yazmıyor?
üç gün önce ''il özelidaresine ait dükkanlarda faiş kira artırımı ''diye bir konu açtım şu ana kadar hiçkimse soruma bir cevap yazmadı acaba muş 'ta yaşıyanların hukuka ihtiyacı yokmu? niçin avukat arkadaşlar bu soruya cevap vazmıyorlar ?
Re: niçin hiç kimse cevap yazmıyor?
Birden çok yılı kapsayan kira sözleşmelerinde her bir yılın kira bedeli açıkça gösterilmiş veya miktarının açıkça belirlenmesini sağlayacak artış kuralı getirilmiş ise, getirilen bu artış kuralına tarafların, sözleşmeye bağlılık kuralı gereği uymaları zorunludur.
İlgili Yargıtay kararına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=329
Ayrıca sorunuz olursa, bu forum konusundan devam ediniz.
Bahse konu ettiğiniz olay hakkında avukatınız ile görüştünüz mü?