-
6 Aylik Evliyim
Mrn 6 Aylik Evliyim Eşimin Annesi Bizimle Kaliyordu Annes,nden Kaynaklanan Problerden Dolayi Eşim Boşanma Davasi Açmak Istiyor Henüz Dava Açmadi 2 Aydir Da Ayri Yaşiyoruz Davayi Kimin Açtiği önemli Mi? Maddi Manevi Tazminat Davasi Açsam Sonuç Alabilirmiyim?
-
Re: 6 Aylik Evliyim
merhaba
boşanma davasını kimin açtığı önemli değil. ancak bu sürece gelmekte kimin kusurunun olduğu önemli. gerek nafaka gerek tazminat konularında kusura göre hüküm verilir.
davayı eşiniz dahi açsa siz yanıtınızda lehinize olan hususları karşı dava ile ileri sürebilirsiniz.
esen kalın.
-
Ben Istemediğim Halde Eşimin Israriyla Bebk Aldirmiştim Bunu Kendi Açimdan Nasil Kullanabilirim
-
Boşanmak Istemiyorum Bunu Nasil Yaparim Dava Nekadar Sürer?
-
merhaba yeniden.
tıbbi boyutunu tam olarak bilmiyorum ama sanırım bu işlem sırasında sizden de imza almışlardır. o imzayı atmanıza rağmen sonradan gerçekte imzalamak istemediğinizi iddia etmek pek tutarlı olmayacaktır.
esen kalın.
-
Anladim.ben Imza Atiğimi Hatirlamiyorum Mahkeme Nasil Ilerler Peki?hemen Boşanirmiyiz ?ben Eşimden Bir Hak Talep Edemiyormuyum Yani Maddi Anlamda?
-
merhaba yeniden.
daha önce de ifade ettim.
boşanma davasında kusursuz olan veya daha az kusurlu olan eş, diğer kusurlu eşten koşulları varsa maddi ve/veya manevi tazminat talep edebilir.
ayrıca boşanma nedeniyle ekonomik özgürlüğü olmayan taraf var ise diğer taraftan nafaka da alacaktır. bu nafaka dava süresince ve sonrasında da devam edecektir.
dava süreci ise tarafların tutumuna göre şekillenir, siz boşanmak istemiyorsanız ve eşiniz de boşanma konusunda güçlü delilleri sağlayamıyorsa hakim elbette boşamayabilir. bu konu özellikle tanık beyanları ile ispat edilebilir.
esen kalın.
-
Boşanma Davasi Açtiğinda Bana Kaç Gün Içerisinde Ulaşir?
-
merhaba
davanın açılmasından sonraki en geç 10-15 gün içerisinde dava dilekçesi tarafınıza ulaşır.
esen kalın.