-
Sözlü bildirim
Merhaba;
25 Kasım 2008 tarihinde işten çıkarıldığım sözlü olarak bana bildirildi. İhbar
tazminatı vermeyeceklerini 15 gün çalışmamı söylediler. Benim işe giriş
tarihim 10 mayıs 2006. Dolayısıyla ihbar sürem 42 gün dedim. 'Tamam o
zaman o kadar süre çalış' dediler. Bu süre zarfında iş arama sürelerimi de
kullanmak istediğimi belirttim. Ayrıca geçen seneden kullanmadığım yıllık
izinlerim de var. Bununla ilgili de bana bilgi verilmiyor. Büyük ihtimalle ücretini
ödemeyecekler. Genel anlamda bana söylenen 'para vermeyeceğiz haklarını
kullan' . Ancak elimde yazılı bir işten çıkış ihbarnamesi olmadığı için bu
haklarımı kullanamıyorum. Bir mail ile işten çıkış ihbarnamesinin yazılı olarak
bana gönderilmesini ve bir adet maaş bordrosu istedim. Göndermiyorlar.Yasal
olarak bu ihbarnamenin zaten bana gönderilmesi gerekmiyor mu? Bu noktada
nasıl bir yol izlemeliyim? İşsiz kaldığım süre içerisinde ssk dan yararlanma
hakkım varmı? Varsa ne kadar süredir? Şimdiden teşekkürler.
-
Re: Sözlü bildirim
Bir avukata danışın.Çünkü tam olarak ne anlatmak istediğiniz anlaşılmıyor.Ücretiniz ödeniyor mu ? neden dolayı fesh edecekler bu konular önemli çünkü...
-
Merhaba.Ocak ayı bitimi itibarı ile ihbar süremi doldurdum.Yarın işten çıkış için evrakları göndereceklermiş.Kıdem tazminatı verecekler.Sormak istediğim 3 yıldır ssk primim aldığım maaştan yatmıyor. Bankaya yatan maaşım daha yüksek.Bunu kanıt gösterip geriye dönük bir alacak davası açabilir miyim?
-
3 yıl boyunca almış olduğunuz ücretin,bildirilen ücretle aradaki farkı tekrar alabilirmiyim diye soruyorsunuz yani.
-
Evet.Böyle bir hakkım varmı?
-
Dava açarak talep etme hakkınız var.Hakimin 3 yıl boyunca aklın neredeydi,neden bu güne kadar sesini çıkarmadın sorusuna verebilecek mantıklı bir cevabınız varsa yapabilirsiniz elbette.Ancak pirince giderken eldeki bulgurdan olma ihtimali yüksek!
-
Kıdem tazminatımı ssk da gözüken ücret üzerinden vermeyi talep ederlerse (yani düşük olan), primim aldığım maaş üzerinden yatmıyor diyerek iş akdini tek taraflı fesih edebilir miyim? Sonucunda işsizlik ödeneği alabilir miyim?
-
Zaten sözleşmeniz işveren tarafından sona erdirilmiş, bitmiş,geçerliliği kalmamış.Yani feshedebileceğiniz bir sözleşmeniz yok!
Kıdem tazminatınızın eksik ödendiği iddiasıyla iş mahkemesinde dava açarsınız,gerçek maaşınızı ıspatlayabilirseniz farkı alabilirsiniz.
-
Sözleşme falan yok ortada.Yazılı bir fesih bildirimi de yok.İstedim ama göndermediler.Hersey telefonla,sözle söylenerek oldu.Tamam eğer eksik olursa dediğiniz şekilde davranırım.İşsiz kaldığım süreçte sağlık problemim olursa ssk dan yararlanmaya devam edebilecek miyim?bunun için işyerinden 6 aylık vizite kağıdı iste dendi.böyle birşey var mı?Yoksa sağlık karnem yeterli olur mu? Teşekkür ederim.