Tüketicinin Bireysel hatası, Ürünün Ayıplı olması mıdır?
Bundan 2 ay önce,bir vatandaşa cep telefonu satmıştım.Kendisi 25 gün kullandıktan sonra ürünü bana getirip,telefonun arızalandığını,sorunlar yaşadığını ve ürünü iade edip,parasını istediğini söyledi.Bende kendisine,arızanın tespit edilebilmesi için servise göndermem gerektiğini,tespit raporundan sonra duruma göre değerlendirme yapacağımı söyledim.Fakat kendisi bana tüketici hakem heyeti aracılığıyla şikayette bulunmuş.Bugün kaymakanlıktan,iadeli taahhütlü yazı geldi ve savunmamı istiyorlar.Sizce bu noktada mağdur olan kişi ben olmayacakmıyım(yani tüketici hakem sonuçları hep tüketici lehine sonuçlandığını,bu forumdan okuduğum için söylüyorum)?Ben parayı zaten zor kazanıyorum,vatandaşın kendi hatasının bedelini satıcımı ödemek zorunda.Yani ben ürünü sattığımda hiçbir sorunu yoktu.Tüketicinin telefonu düşürüp bozmadığını,ya da farklı bir sebepten bozup bozmadığını ne bileyim?Bu konuda Ne yapmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim.
Re: Tüketicinin Bireysel hatası,Ürünün Ayıplı olması mıdır?
Size yapılmış yasal bir ayıp ihbarı varmı?
Borçlar kanunu na göre ayıp ihbarı yapılması zorunludur.
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
Size yapılmış yasal bir ayıp ihbarı varmı?
Borçlar kanunu na göre ayıp ihbarı yapılması zorunludur.
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Ürünün fatura tarihinden,27-28 gün sonra iadeli taahhütlü,tüketici tarafından dükkana bir mektup gönderilmiş,bunu da elemanlar ben dükkanda olmadığım için almamışlardır.Bunun dışında herhangi bir ihbar felan gelmedi.Ama bugün Kaymakamlıktan,savunma istekli bir yazı geldi.
Gidin ve savunmanızı yapın.Sonuçta siz aracı olarak ürün satışını yapıyorsunuz.Benzer bir olay benim başıma geldi,s........ marka cep telefonum aldığımın 2.günü arızalandı,aldığım yere götürdüm,orası değişim yada para iadesi yapamayacaklarını ancak teknik servise gönderebileceklerini söyledi.Bende değişim talebi ile telefonumu servise gönderdim.3 ay aradan sonra üretici firma yeni telefonumu gönderdi....