-
Dolandırıcılık
Merhabalar;
Ben bi arkadaşımın satılacağını uyduğu evi almak için birlikte emlekçıya gittim.emlakçı bize inşaat halindeki bir kooperatif apartmanının bir dairesinin, sahibinin maddi ihtiyacı nedeniyle satmak istediğini söyledi.Bu kooperatif yıl sonuna inşaatı bitirip kura ile katları dağıtacak dedi. Yanımdaki arkadaşlarla önce bankaya gidip satış bedelinin tamamı olan 27.000 YTL yi çektik ve emlakçıyla birlikte notere gidilip hissenin satış belgesi düzenlendi.(şu an elimde mevcut)
Burada satıcı olarak emlakçının ismi ve adresi yeralmakta.Noterden sonra parayı emlakçıya verdik.Bütün bunlar olurken yanımda şahitlerim vardı.
Evin teslim tarihi geldi geçti, inşaat uzadı diyerek bizi oyaladılar.Daha sonra bu emlekçıyla birlikte olan bazı kişilerin bir çok kişiyi dolandırdığını duyduk.
Bunun üzerine KONYA ağır ceza mahkemesine emlakçı için dolandırıcılık suç duyurusunda bulundum.Diğer işbirlikçileride zaten ortadan kaybolmuşlar. Emlakçı herşeyi redetti.Davanın düştüğünü belirten ve 20.12.2008 tarihine kadar KARAMAN adliyesine itiraza başvurun diyen bi mahkeme bildirgesi geldi.
Çalıştığım iş, maddi durumlar ve davayı kazanma olasılığımdan dolayı avukat tutamadım.TCK 157 ve 158 i) maddelerince bu konuda yapabileceğim, başvurabileceğim her türlü yardımınıza, fikir ve görüşlerinize ihiyacım var. Şimdiden teşekkürler....