İş kazası ile ilgili eş olarak maddi ve manevi tazminat davası açabilir miyim?
öncelikle bilgi vericek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
eşim 2 yıl önce kaza geçirdi ve 2 yıldır ailemizin yardımları dışında herhangi bir gelirimiz yok.bu konuda ben bir eş olarak tazminat davası açabilir miyim??bu konuda yol gösterirseniz sevinirim.teşekkürler.
ben açabileceğimi düşünerek bir örnek hazırladım.eğer açabilirsem dilekçemede müdahale ederseniz minnettar olurum.
………………….. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
Eşim …. …. Sigorta numaralı …….. İPEK 26 Aralık 2006 tarihinde sigortalı olarak …… Çelik Kapı Plastik Ltd.Şti.’nde kaynakçı olarak işe başlamıştır.23 temmuz 2007 tarihinde eşim firma ustabaşının vermiş olduğu talimat doğrultusunda makine ile çalışması esnasında iş kazası geçirmiş ve mesleği olan kaynakçılık işini yapamaz hale gelmiştir. Eşimin tedavisinin uzun sürmesi nedeniyle kaza evraklarının ……… Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne tarafımızdan teslim edilmesi ile ilgili yazısı 16 aralık 2008 tarihinde elimize geçmiştir. Kaza tarihinden bu zamana kadar oldukça zor günler geçirdik ve geçen sürede herhangi bir gelirimizin olmaması nedeniyle evliliğimiz bitme noktasına gelmiştir.Geçen iki sene boyunca ailemizin desteğiyle geçimimizi sağlamaya çalıştık.Bu sebepten dolayı mağduriyetimizin giderilmesi için …….. Çelik Kapı Plastik Ltd.Şti.’ne maddi ve manevi tazminat davasının açılmasını arz ederim.
Saygılarımla
Re: İş kazası ile ilgili eş olarak maddi ve manevi tazminat davası açabilir miyim?
kimsenin bilgisi yokmu acaba?
Re: İş kazası ile ilgili eş olarak maddi ve manevi tazminat davası açabilir miyim?
B.K. 60. maddesine göre zamanaşımı, zarar görenin zararı ve faili öğrenmesinden itibaren 1 yıl ve her halükarda 10 yıldır. Ancak eylem suç ise ve ceza kanununda daha uzun bir süre öngörülmüşse, zamanaşımı süresi ceza kanununda fiil için belirtilen zamanaşımı süresidir.
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.Eşinizin geçirmiş olduğu iş kazasının ayrıntısını yazarsan daha çok yardımcı olabilirim.Bu konuda uzman bir avukatım.kaza sonucu sakatlık durumu nedir?
iş kazasında illa sakat olmakmı lazım bende iş kazası gecirdim psikiyartri yedavisi görüyorum ssk ya evrakrarı gönderdim şimdi iş güç yapamıyorum ssk 100 /0 iş göremezlik verdi tekrardan konrol istedim maluluyet çıkmasada dava acabilirmiyim iş kazasından dolayı psikiyarti hastası olunmuyormuş ssk nın bana verdiği bilği bende buna itiraz ediyorum yaklaşık 3 yıldır sürüyor hastalıgım sebebi işkazasıdır ama bir türlü ispat edebiyorum raporları sskya gönderiyorum ama sonuç sıfır bilği verirseniz sevinirim tahsis verdiler dosyam ssk da mevcut ssk rucu davası açmış işverene ruh saglıgı hastenesinde yatarakta tedavi görüyorum ne yapmam lazım
Alıntı:
ferda rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.Eşinizin geçirmiş olduğu iş kazasının ayrıntısını yazarsan daha çok yardımcı olabilirim.Bu konuda uzman bir avukatım.kaza sonucu sakatlık durumu nedir?
Benim babam bu konudaki en bi uzman avukattır daha iyisini bulamazsınız, siz bana yazın yardımcı olalım.:)
İş kazası sonucunda açılacak olan maddi ve manevi tazminat davasının kazadan itibaren 10 yıl içinde açılması gerekir. Kazanın Sosyal Güvenlik Kurumu'na ve Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne de bildirlmesi gerekir. İşveren bildirmediyse işçi bildirebilir. Dava biraz uzun sürer, bu nedenle bir an önce açmakta yarar var. Bulunduğunuz çevreden bir avukat vasıtasıyla yürütmeniz daha uygun olur. Kolay gelsin.