-
Adli Para Cezası
Ben Mahkeme Tarafindan Para Cezasina çarptirildim Eleime Gelen Kagitta 1700ytl Para ödemem Gerekiyordu Ama Kagitta ödemem Gereken Yer Yazmadigi Için Nereye Yatircagimi Bilmiyorum Birde Arkadaslar Bir Sene Sonra Nreye Yatiracagini Söyleyen Kagit Gelir Dediler Mahkeme Biteli 4 Ay Geçti Ama Ne Arama Emri Var Nede Kagit Geldi Nereye ödeyecegimi Nerde öğrenebilirim
birde okudugum için para cezası dondurulurmu mu
-
Re: Adli Para Cezası
Arkadaşlarınız ya çok cahil yada size şaka yapmışlar. Para cezanız taksite bağlanmışmıydı.? Hüküm mahkemede yüzünüze karşı okunduysa savcılıktan 1 ay içersinde adli para cezanızın ödenmesi konusunda tebligat gelir. Yüzünüze karşı okunmadıysa ilk önce karar tebliğ edilir ve tebliğden sonra savcılıktan adli para cezanızın ödenmesi konusunda tebligat gelir. Dört ay bekleyeceğinize niye cezanızın verildiği mahkeme kalemine veya infaz savcılığına gidip bunları sormadınız.? Aradan 4 ay geçmiş, muhtemelen cezanız hapse çevrilmiştir. İnfaz savcılığına gidin paranızı ( adli para cezası ) hazır edin ve tümünü kapatmak istediğinizi söyleyin.
-
Cevap: Adli Para Cezası
Adli Para cezaları mahkemenin bağlı bulunduğu maliye'ye ödenir ifade edilen celpte süresi 15 süre icersinde nakten ödenirse 4/3 oranında indirimden yararlanırsınız aksitakdirde maliyeden beyanda bulunduğunuz adrese ödeme emri geldiğinde bunu 12 ay taksitlede ödeyebilirsiniz.