Her zaman bankalar mı haklı?
Öncelikle herkese selam ve saygılarımı iletiyorum.
16 yıllık devlet memurum bankaya kredi için müracaat ettim yapılan istihbarat sonucu sanırım bir bankaya 1999 yılından 560 ytl borcum varmış çalıştığım bankalara mail attım borcum varmı size diye hiç biride borcumun olmadığını saöyledi ve 10 yıl olacak hiç bir bankadanda bana borcunuz var diye nebir ihbar nede bir yazı geldi buyüzden kredi alamıyorum.
SORUM ŞU:
Benim böylebir borcum yok olsa bile itiraz etme hakkım varmı?
Borçlar zaman aşımına uğrarmı uğrarsa kaçyıl sonra?
Bu durumda ben ne yapmalıyım?
Bana cevap vereceklere şimdiden çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.Aslında hiç bir bankaya borcum yok kredi katım bile yok bu durumumdan çok memnum ama bu durum canımı sıkıyor .
Tekrar teşekkür ederim
Re: Her zaman bankalar mı haklı?
Borçlar için zamanaşımı süreleri olduğu gibi bir borca itiraz etmek içinde belirlenen süreler var.Bu bilgilere site içinde ilgili forumlarda arama yaparak ulaşabilirsiniz.
Ancak öncelikle yapmanız gereken şey banka ile aranızda bir kredi sözleşmesinin olup olmadığı konusuna netlik kazandırmak.
Bir kredi sözleşmesinin varlığı kabul edildiğinde ise, herhangi bir bildirim almamış oluşunuz hakkınızda kesinleşmiş bir icra takibi olmadığı anlamına gelmez.Kredi sözleşmesinde belirttiğiniz adreste sonradan değişiklik yaptıysanız ve bu değişikliği bankaya bildirmediyseniz, sözleşmede belirtilen eski adrese yapılan tebliğleri tebellüğ etmiş kabul ediliyorsunuz.
Re: Her zaman bankalar mı haklı?
Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. ye müracaat ederek bu borç kaydının hangi Bankadan kaynaklandığını öğrenin. Sonrasında yanlış veya hatalı olduğunu düşünüyorsanız, gerekli düzeltmeyi aynı kurum yapabilmektedir. Tüm bankalar bu kuruluşun veri tabanı ile işlem yapmakta ve kredi vermekte yada vermemektedir.
Saygılarımla.