LTD şirketlerde verilmeyen beyannameler
Yaklaşık 1 yıldır faaliyet göstermeyen ltd şikretinde mevcut geçen zaman için muhasebeci hiç bir beyannameyi vermemiştir. Bundan dolayı yüksek miktarda bir ceza bedeli ortaya çıkmaktadır. Firmanın hiç bir faaliyeti olmadığı bu dönem için çıkartılan beyanname vermemenin ceza bedellerini indirgemenin veya buna itiraz ederek makul bir ödemenin çıkartılma şansı varmıdır. Beyanname verilmemesinden ötürü yaklaşık 30 bin ytl kadar cezai bedel çıkartılmaktadır. Bu tutara geçmişe dönük en ufak bir faaliyet olmadığı yönünde itiraz ederek cezai tutarı düşürme imkanım varmı. Çok acil yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkürler.
Re: ltd şirketlerde verilmeyen beyannameler
Evet var. Ancak vergi dairesi itiraz sürelerinizi geçirip geçirmediğinizi de araştıracaktır. Büyük ihtimalle de sizinle anlaşmaya varmak istemeyecektir. Muhasebecinin beyannamelerinin vermemesinin sorumlusu da şirket kabul edilir. Bu nedenle verilmeyen beyannameler için sizi takdir komisyonuna sevk etmiş yani sizin atıyorum aylık 5000 YTL gelir elde ettiğinizi varsayarak bir ceza kesmişlerdir. Bu tip durumlar da vergi daireleri uzlaşmaya yanaşmadıklarından vergi davası ile ilgili süreç ortaya çıkmaktadır. Size kesilen ceza ihbarnamelerini görebilseydim daha fazla yardımcı olabilirdim. Buradaki biraz varsayımsal bir cevap oluyor. Yani röntgen filmini görmeyen doktorun kolunuz kırılmamış demesi gibi bir şey.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten
Re: ltd şirketlerde verilmeyen beyannameler
İlgin için teşekkür ederim.