-
İnternette Satış
merhaba arkadaşlar mardinden ithal ürün aldım tabi faturasını kestirdim bu ürünleri internetten gg gibi sitelerde satmayı düsünüyorum.Bu ürünlerin satışını yapan bir arkadaş bunu böyle satamayacığımı almış olduğun faturanın bir işe yaramayacağını ithal edilen firmadan yani suriyedeki firmadan fatura kesilmesi gerektiğini böylelikle satamayacağını bunun suç olduğunu söylüyor benim sormak istediğim benim satıcıdan almış olduğum fatura bu iş için yeterli olmuyormu
-
Re: İnternette Satış
Aldığınız fatura mallarının mülkiyetinin size ait olduğunu gösterir. İnternet üzerinden satış yapacaksınız. Satış yapacağınız kişilere fatura keserek bunun KDV ve yıllık gelir/kurumlar vergisini de öderseniz vergisel açıdan bir problem kalmaz. Sizin kendinizin ithalatçı olmadığı durumlarda yurtdışındaki firmadan doğrudun doğruya size fatura kesilmesi anlamsızdır. Böyle bir uygulama yoktur. Sizin suriyedeki firmadan kendinize fatura kestirmenin gümrük mevzuatıo anlamında da pek çok sorunu ortaya çıkaracaktır.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten
-
çok teşekkür ederim selçuk hocam verdiğiniz bilgiler için elimdeki bu faturalı ürünleri satmamda bi sakınca yok demekki birde su sorum olacak eğerki bu yurtdışında ki firmayla x isimli bir şahıs distrübütörlük anlamşması yaparsa benim satmamda bir sakınca olurmu
-
Satış yaptığınız için faturasını kesip vergisini vermeniz gerekecek.Bunları yapacakmısınız?
-
-
Peki burada yazarken,üye olurken kabul ettiğiniz gibi Türkçe yazım kurallarına da özen gösterecekmisiniz?
-
Tabiki hocam neden olmasın ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.