Re: Kaçan ikinci kiracımız
bilgisi olan yokmu?hala kiracıya ulaşamıyoruz.telefonu kapalı.zaten kiracı 2 ayda 3 ev değiştirmiş.3.sü bizimkiydi.sanırım diğerlerindende kaçmış.bizde sağlam olsun diye senet yapmıştık.şimdi düşünüyorum,senedi bankaya vermesem(ki hoş nasıl veriliyo daha öğrenemedm)bu insan başka ev sahiplerinede aynı şeyi yapcak,birinin buna dur demesi lazım.yoksa aklını başına alacağı yok.
bu durum hakkında bana yol gösterebilecek biri yokmu acaba?
yeni gelecek olan kiracıyla sağlam bir sözleşme yapmak istiyorum ama bu konularda pek bilgili değilim.tekrar mağdur olmamam için nasıl bir sözleşme yapmalıyım?
1)kira kontratı örneği
2)senet örneği
3)taahhütname örneği(kira hukuku ile ilgili olandan)
olan varsa buradan yayınlayabilirmi?:( :( :(
Alıntı:
egitimci06 rumuzlu üyeden alıntı
bu durum hakkında bana yol gösterebilecek biri yokmu acaba?
yeni gelecek olan kiracıyla sağlam bir sözleşme yapmak istiyorum ama bu konularda pek bilgili değilim.tekrar mağdur olmamam için nasıl bir sözleşme yapmalıyım?
1)kira kontratı örneği
2)senet örneği
3)taahhütname örneği(kira hukuku ile ilgili olandan)
olan varsa buradan yayınlayabilirmi?:( :( :(
bu konulara ornekler forumda epeyce bulunmakta. arama yapmanizi oneririm.
diger konuda ise benim gorsum soyle, senet kimin ustuneyse ondan tahsil edilir. o yuzden kiracidan degil kefilden tahsil edebilirsiniz. bunun icin de icra takibi yapmaniz gerekli. senetler icin icra takibi diye forumda aratirsaniz, o konuda da epece baslik bulabilirsiniz. kiracidan da odemedigi aylar icin ve evi kontrat suresi bitmeden terk ettigi icin icra takibi yapmalisiniz.
demir parmaklik yada kombi icin para alamazsiniz, ama onlar hala yerinde duruyorsa sorun yok bence. evin fiyatini yukseltmis oldunuz, boyle dusunun...
Avukatınızdan profesyonel yardım almanızı öneririm.Nasıl ki önemli bir sağlık sorununuzda doktorunuzdan yardım alıyorsanız, hukuk konusunda da mutlaka bir avukattan profesyonel yardım almanız gerekir...