Merhabalar iyi günler ;
Açtığım konunun benzerleri var ancak benim durumum biraz farklı olduğu için tekrar bu başlıkta konu açıyorum.
Benim baba tarafım 9 kardeş.Dedem 1995 yılında vefat etti.Van'da onlarca arsası var.Biz İzmir'de oturduğumuz için pek bilmiyoruz açıkçası.Sadece duyduklarımız bunlar.Babam 17 yaşında İzmir'e yerleştiği için o da çok birşey bilmiyor.Amca tarafım dedem vefat ettiğinden beri devletin verdiği çiftçilik parası vb paraları sadece kendi üzerlerine alıyorlar.Van Merkez'de dedemlerin evi yol geçeceği için yıkıldı.Bizden işlemler için vekaletname istediler.Vekaletnameyi gönderdik.Ama vekaletnamede sadece evrak alışverişi için amcama vekalet verildi.Para konusu ile ilgili hiç birşey yazmıyor vekaletnamede.Neyse ;
Dedemlerin evi yıkıldı ve yol geçti ordan 6 ay önce.Bize 125bin ytl aldıklarını söylediler ve o paradan bize 1 ytl dahi göndermediler.Büyük amcam karayollarına gidip sorduğunda ise ordaki memur 185 bin ytl verdiğini söylemiş.
Sizlere sorum şu olacak ;
İsterseniz vekaletnamenin örneğini de gönderebilirim.Bu miras evin parası vekaletnameler olmadan sadece 2 kişiye teslim edilebilirmi ?
Yani benim bildiğim kadarı ile 9 kardeşinde orda olması gerekiyor.Burdan bir avukata danıştığımda ise dava açarsam parayı veren de alanda hapis cezası alabilir ve hakkımızı alabilirmişiz.
Bu konuda bilgi almak istiyorum sizden.