3 ay önce firma yetkilerinden kaynaklanan sıkıntıdan dolayı ayrıldığım firma şuan aktif değil ama kapanmadı da. Halen benim çıkışım verilmemiş ve ssk ödeniyor. Herhangi bir sakıncası varmı benim için. Şuan homeoffice çalışıyorum.
Printable View
3 ay önce firma yetkilerinden kaynaklanan sıkıntıdan dolayı ayrıldığım firma şuan aktif değil ama kapanmadı da. Halen benim çıkışım verilmemiş ve ssk ödeniyor. Herhangi bir sakıncası varmı benim için. Şuan homeoffice çalışıyorum.
işveren ssk bildirgesinde hala size prim gösteriyorsa, sizin için hiç bir sakıncası yok, hatta bence işvereninize bir teşekkür edin :)
SSK ödenmiyor da olabilir, bunu bilemezsiniz. Boş yere borçlanıyordur belki de devlete sizi ve başkalarını da göstererek. Yani şirket sizi sehven hala sigortalı göstermeye devam ediyor (çıkışınızı vermeyerek) ve SSK'ya farkında olmadan fazla borçlanıyor da olabilir. Muhtemelen personel müdürü veya muhasebeci (aylık bildirgeleri kim onaylıyorsa) eski aylardaki gibi olduğu gibi onaylıyor. Şirket aktif değil diyorsunuz, şirket sahibini veya bir yetkilisini mutlaka durumdan haber edin. Birileri büyük ve maddi külfeti ağır bir hata yapıyor olabilir.
Şirketle ilgili herhangi bir hukuki sorunda, örneğin ceza hukukunu ilgilendiren bir konuda, maliye mevzuatı konularında veya bunlara benzer herhangi bir konuda sizin de "aktif bir çalışan" olarak ifadeniz ve görüşünüz alındığında "işten ayrıldım, sigortamı devam ettirmişler" demeniz çok inandırıcı bulunmaz.
Şirketle olan bağınızı hukuken de kesmeniz akıllıca olacaktır. Hiç kimseye ulaşamazsanız şirket resmi adresine noterden ihtarname gönderin, cebinize koyun.
evet bence de işyerinden bir türlü çıktığını bildiren bir yazı al veya avukat arkadaşların önerdiği bir yol dene.belki işverenin işine geliyordur.seni sözleşme gereği tutması gerekiyordur.belki mühendissindir.yasal cezadan kurtulmak için seni var gösterip sigortanı ödüuyordur.ayrıca kapandı dediğin işyerimi sigortanı yatırıyor.belki başka firmaya ödetiyordur sigortanı veya mütahid filan taşeron adına da ödeyebilir.