-
Su ve ısı yalıtımı
iyi günler.6 katlı bir binanın 6. katında oturuyorum.evi mütahitten alan bir arkadaştan aldım.mütahitle (1.alıcı) arasında herhangi bir sözleşme yapılmamış.iki sorunum var.1)binanın ısı yalıtımı yapılmadığından dairem ısınmıyor. (her katta 3 daire var.benim karşımdaki 2 daire dubleks benim üstümde dublekslerin 2. katları var.tavanımın yarısı açıkta)2)yağmurlarda yan duvarlardan(kuzey cepheden)su girmekte bundan dolayı evin boyaları dökülmekte.(evi banka kredisiyle aldığım için evi sigortalayan sigorta şirketine müracaat ettim ekspertiz geldi ,gerekli incelemelerden sonra dairenin iç kısmını boyatmam için 150 ytl para ödemesi yaptılar). bina 2 yıllık.biraz araştırma yaptım ve BİNALARDA ISI YALITIMI YÖNETMELİĞİ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 08/05/2000Yayımlandığı Resmi Gazete No: 24043 ve TS825 binalarda ısı yalıtımı yönetmeliklerini buldum.bu iki yönetmeliğe uygun olarak binanın inşasının yapılmamış olduğunu anladım.mütahit hakkında ferdi olarak dava açabilirmiyim.açabilirsem hangi mahkemede . beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.ilginiz için şimdiden teşekkürler
-
Re: Su ve ısı yalıtımı
durum tesbiti yapıp mahkemece elde edilen hükümle ,müteahhiti mahkemeye verebilirsiniz. tabi müteahhiti bulabilirseniz. ayrıca birde zaman aşımı olayı var .
olayın tesbitinden hemen sonra dava açmalısınız.zaman aşımı yanlış bilmiyorsam 5 sene olmalı .durum tesbitini sulh hukukta yapabilirsiniz.
daha önce bir mütala yapmış gibiyim galiba yine aynı konuydu alidibo yu bir yerden hatırlıyorum ama neyse durum bu değerli alidibo
-
cevabınız için teşekkürler.süre aşımını dikkate alıyorum.bina 2 yıllık mütahitte hemen yan binada bürosu var.şimdilik elimizin altında.mütahiti başka bir bina yine mahkemeye vermişti bina mahkemeyi kazanmış o binaya 20 milyarlık masraf yapmış
-
çok şanslı bir durum.önce binada eksik olanı mahkemeyle teyit edin .sonra müteahhite noterle ihtar çeker bir mühlet verirsiniz.bilahere dava açarsınız.
işlemi hızlandırmak haklarınızla ilgili bilgi sahibi olmak için avukatla beraber çalışmalısınız.konuyu biliyorum ben hallederim demeyin kritik noktalar vardır.usul vardır avukat size hem yardımcı olur hemde muhatabınız üzerinde işin ciddiyeti ile ilgili bir etkisi olur konu hukukçu desteğıyle çok daha meşru alana girer.
elbette kendinizde yapabiirsiniz ama sizi üzerler buna fırsat vermeyin .hukukı koruma size de güven verecektir.
bunu neden ısrarla vurguladım.sankı kendi başınıza hamle yapacak gibi bilgili ve tecrübelisiniz gibi bir intiba aldım yazılarınızdan ,
sigorta da işin kolayına kaçmış boya sorunu çözmezki ?150 ytl vermiş zaman kazanmışlar .siz sorunu çözmediniz yara gene kanayabilir.gene sigortaya mı müracat edeceksiniz. iki günde bir sigorta size boya yapmaz zaten poliçeniz bitmek üzerinedir.devamını açmazlar.vede o parayı diğer şahıstan talep ederler. yani bence sizi oyalamışlar.
sizn sorununuz evinizin boyasının mahvolması değil akan yerin kapatılması kökten radikal çözüm yani.
kolay gelsin paylaşın gelişmeleri bizimde öğreneceğimiz çok şeyler var