-
Hileli evlilik
Merhaba, eşimle yaklaşık 1,5 yıllık evliyiz.İkimiz de öğretmeniz.Eşim doğuda bir yerde görev yapıyordu.Eş durumu sebebiyle batıya benim yanıma tayin oldu.
Severek evlendik.Ama evliliğimizin ilk haftasından beri kayınvalidem ve görümcem sürekli eşime baskı yaparak kendi yanlarında olmasını istiyor ve beni dışlıyorlar.Dolayısıyla eşimle aram bozuluyor.Eşimin aile bütünlüğümüzü bozduracak davranışlara izin vermesi bu evliliğin bende "hileli bir evlilik" olduğu fikrini uyandırdı.Çocuğumuz da var 4 aylık.İlk 1,5 ay boşanma davası açmıştı (aile baskısıyla).İkinci olarak anlaşmalı dava açtık.Ama ben boşanmak istemiyorum.
Eşimin evindeyim.Kendisi de aynı apartmanda annesinin evinde kalıyor.Çıkmazdayım.Hileli bir evlilikse eşim aynı yerine tayin olur mu?Bunun için ne yapmalıyım?
-
Re: Hileli evlilik
1.5 yıllık evlilik ve bir bebekten sonra hile bunun neresinde hiç anlaşılmıyor doğrusu.
Bakanlığın mecburi hizmet uygulaması, eş durumu nedeniyle bu hizmeti yarım bırakanlarla ilgili açık hükümlerin yer aldığı ilgili yönetmeliği bakanlık sitesinde bulabilirsiniz.
Hukuki net eski eşlerin birbirinden nasıl intikam alabileceğine yönelik bir danışma hizmeti vermemektedir.
Saygılarımla
-
Re: Hileli evlilik
Boşanmak istemiyorsan boşanma, nafaka iste, kusur sende değilse...