Kişisel imzalı kağıt geçerli mi?
Sayın site avukatları,
Benim sorum;eşimle anlaşamıyoruz ve bir kızgınlık anında bana zamanında açtığı maddi zararlara dair daha sonra ödeyebileceği için haziran 2008 tarihli kendi imzası ve de yazısı ile meblayı da belirterek bir kağıt imzalayıp verdi.Şu andaki gidişatta pek geçimin düzeleceği yönünde değil.Ben eğer mağdur olursam hukuki açıdan bu kağıtla bir icra işlemi yapabilirmiyim?Yanıt verirseniz sevinirim.
Saygılarımla.
Re: Kişisel imzalı kağıt geçerli mi?
Size açtığı maddi zararları da belgeleyebilirseniz ,olabilir.
Sayın Kırcalı,
Konuya sanırım biraz daha net ifade etmeliyim.Benim üzerime alınmış ve hala süren taşıt kredimiz var.Benden aracı istiyor ben de rehinli ve borcu benim üzerimde olan aracı vermiyeceğimi belirttim.Taksitlerini bana bırakıp gidecek olacağını düşündüğüm için açıkçası güvenmedim.Kendisi alkollü olduğu bir anda yaptığı ufak bir kazanın sonunda yazdı bu kağıdı.Yanlız tarihi yanlış yazmışım haziran 2008.Evlendiğimiz borcu olmayan kartlarım kullanıldı.Ve altınlarım satıldı.Bende kendimi garantiye almak açısından bir öfkeyle yazılmış imzalanmış kağıdı sakladım.Ama inanın tam anlamıyla yasal olarak geçer mi bilmiyorum.
Zaman ayırıp yanıt verdiğiniz için teşekkürler.
Saygılar.
Sayın Kırcalı ,
Emekli sandığından emekli eşim.Acaba emekliden hacz yapılmıyor diye okumuştum.Acaba bu doğrumudur? Yanıtlarsanız sevinirim.
Saygılarımla...
Emeklinin maaşına hacizin konulabilmesi için şahsın muvaffakiyeti usul açısından önemlidir. Emeklinin menkul veya gayrimenkul malları üzerinde böyle bir prosedür yoktur. Eşinizin yazmış olduğu kağıt kıymetli evrak hükmünde değilse, bir yazılı delil başlangıcı niteliğindedir.
Alıntı:
Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Emeklinin maaşına hacizin konulabilmesi için şahsın muvaffakiyeti usul açısından önemlidir. Emeklinin menkul veya gayrimenkul malları üzerinde böyle bir prosedür yoktur. Eşinizin yazmış olduğu kağıt kıymetli evrak hükmünde değilse, bir yazılı delil başlangıcı niteliğindedir.
Sayın Yavuzcan
Kıymetli evrak ifadesini açıkçası anlayamadım.A4 kağıdına kendi el yazısı ile yazılmış ve de imzası bulunan bir kağıt.Eşimin bankada bulunan emekli ikramiyesi ve de her ay aldığı emekli maaşı var.Başka gayrimenkulü yok.
Saygılarımla