Teminat senedi (firmalar arası)
Ben P.V.C kapı ve pencere sektöründe üretici bayii olarak hizmet veren bir esnafım.Anlaşmış olduğum firmam ile sözleşme ve teminat senedi verdim. Ancak karşılıklı anlaşamamazlık neticesi ile firma ile aramdaki ilişkiyi kestim.Sözleşme süremin dolmasına 6 ay var benim onlar açık borcum bulunmamakta müşteri evraklarım var ve vadelerinde ödeniyor.Herhangibir borcum bulunmamakta.Şİmdi sorum siz sayın hukukçulara benim sözleşmeyi çift taraflı fesh için ne yapmam gerekiyor sözleşmem edvam ederken başka bi firma ile anlaşabilirmiyim (çünkü fes etmek istemiyor karşı taraf ama malda gondermiyo) nereye ve ne şekil başvuruda bulunmalıyımi herhangibir yaptırım olmadan teminat senedi ve sözleşme nasıl geçersiz kılınabilir teşekkürler ..
Re: Teminat senedi(firmalar arası)
Sözleşmeyi okuyun aleyhinize bir madde varsa firmayla anlaşmaya çalışın, süre sonundada teminat olarak verdiğiniz senedi muhakkak alın. Genelde firmalar farklı firmayla çalışmaya cezai şart getirirler buda senedinizin işleme konması demektir.
Sözleşmenin şartları tarafların kanunu niteliğindedir. Sözleşmenizi iyi okuyun. Anladığım kadarıyla karşı taraf sizin yanlış bir hareketinizde bu teminat senedini yakmak için elinden geleni yapacak..
S.M.Mali müşavir
Selçuk Gülten
cevaplarınız ve ilginiz için teşekür ediyorum. karşılıklı anlayışın dışnda hiçbir başvruda bunseneti geçersiz kılamıyoruz anladığım kadarıyla