Bağkur çift sicil numarası
Merhaba
Bu konuyu site forumlarında çok araştırıp bulamadığımdan yeni konu açmak durumunda kaldım.
1992-2000 arası vergi mükellefiyetimde muhasebecim bağkura bildirimde bulunmamış olup maliye bağkura bildirim yapmış.2001 de şirket ortaklığımdan dolayı muhasebecimiz bağkuru başlattı.2008 in 11. ayına kadar sorunsuz bağkur primlerimi yatırdım.(Yatırılan primler ikinci sicil numarasına yatmış)Şu anda bankalar sicil nomu sistemden göremiyor.
Bağkura başvurdum iki tane sicil numaram olduğu ortaya çıktı.1992 de başlayan sicil nosunun ekstresinde cezalarla toplam 53.000 ytl borcum olduğu görünüyor.Sigortalama servisi iki sicil nosunun birleştirilmesi için dilekçe ile başvurmamı söyledi.Birden fazla mali müşavire danıştım bu durumla ilgili bilgi alamadım.Bağkur danışmasından ilk sicil numaramın 2000 e kadar tekrar hesaplanıp yeni bir borç çıkacağını benim 5 yıldan fazla prim borcu olanların affından yararlamayacağımı söylediler.SGK 2007/47 deki 5 yıldan fazla prim borcu olanlara kurumdan yapılacak bildirim süresinde ödeme yapmayanların haklarının iptali ve borcunun silineceği belirtiliyor fakat tüm aramalarıma rağmen iki sicilden birinin borcu olunca ne yapılacağı konusunda hiç bir bilgi bulamadım.Şimdi dilekçe ile başvuruda bulunursam çıkacak borcu kabul etmiş olacağım ve ödeme şansım yok.Konuyu görüşmek için bağkur müdür yardımcısına gittim ama konuyu dinlemedi ve malesef yardımcı olmadı. Bu konuda bana yol gösterebilirseniz çok minnettar olurum.Saygılarımla
Re: Bağkur çift sicil numarası
Öncelikle iki numaranın birleştirilmesi için değil ilke numaranın borcunuzdan dolayı iptali için dilekçe vereceksiniz.Size resen kurumun verdiği numara iptal edilene kadar yeni numaranıza da prim yatırmayacaksınız. Bağkura beş yıldır bu numaraya ödeme yapmadığınızı ısrar etmeleri halinde yeni numaraya da ödeme yapmayacağınızı bildirirsiniz.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten
Re: Bağkur çift sicil numarası
Merhaba
Sayın Selçuk Gülten
Bu konu ile ilgili en az 10 ilgili ile görüştüm böyle bir yöntemi hiçbiri önermedi size çok teşekkür ederim.Saygılarımla