İki blok arasında olan kuyu suyunu diğer blok içme suyu olarak kullanıyor
İzmirde yaşıyorum..bu kuyu bahçe sulamak için düşünülmek yerine içme suyu olarak kullanılıyor ve atık su olarak gidiyor...12 katlı 2 binanın arasında olan bu kuyu binanın altındaki suyun çekilerek binaya zarar verebilir diye sadece bahçe sulamada kullanmalarını yan bloktakilere söyledik ama onlar içme suyu ve banyoda kullanmaya devam ediyorlar...Suyu kullanmak için belediyeye üçret ödedikleri halde apartmanların çökme ve küresel ısınmayı örnek göstererek kuyuyu içme kullanımına kapattırabilirmiyiz..yardımcı olursanız sevinirim..eğer sonuç alabileceksek dava açmayı düşünüyoruz..
Re: İki blok arasında olan kuyu suyunu diğer blok içme suyu olarak kullanıyor
kuyu nun açılma zamanı ne zaman ?siz satın aldığınızda kuyu var mıydı?
yoksa onay verilip mi açıldı bu bilgileri geçermisiniz.
binanızın yönetim planı var mı? yönetim şekli nasıl? belediyeye saat takdırdığınıza göre olay yasallaşmış gibi gözüküyor.ayrıca küresel ısınma ile bağlantısını anlıyamadım.aslında belediyeler bu olayı destekliyor.zira kendi imkanlarınızla suyu kullanıyor ve katkı yapıyorsunuz siz hangi manada küresel ısınmaya karşı menfi olduğunu düşünüyorsunuz..?
kuyu yaklaşık 10 yıldır var...küresel ısınmayla yeraltı sularının azalması ve binanın altında suyun yerine boşluklar oluşabileceğinden ve çökme tehlikesini kastetmiştim..
musa kardeşim ,
bu çok teknik bir konu ,zarar verip vermeyeceğiyle ilgili ,uzman biri fikir yürütebilir.siz bu konuyu bence belediyeden ,fen işlerine veya bir jeolog a danışıp fikir almalısınız.
siz dava da açsanız hakım bu tesbiti bir bilirkişiden isteyecektir.veya teknık üniversiteden danışacaktır.sizin bu tarz bir yorumunuzu değerlendirmek için uzmanlara danışılır.
ayrıca 10 sene müddetle varolduğuna göre itiraz için bu kadar beklemeyi nasıl izah edebilirsiniz.
diyeceksiniz ki küresel ısınma sorunu yeni ama ,cevap; su bittiği zaman doldururuz diyecekler.vede mantıklı ,değil mi zaten su bittiği zaman kuyudan istifade imkanı kalmayacaktır.
böyle düşünürüm .
Alıntı:
musa35 rumuzlu üyeden alıntı
...kuyuyu içme kullanımına kapattırabilirmiyiz..
O suyu içenlerden biri değilseniz içme amaçlı kullanıma kapattırmak için dava açamasanız da alacağınız örnekle il hıfzısıhha kurulunda tahlil ettirerek içmeye uygun değilse belediyeye müraacat ederek içme suyu olarak kullanılmaması yönünde uyarı levhası konulmasını sağlayabilirsiniz.
yanıtlarınız için teşekkür ederim,dediklerinizi yapacağım eğer gelişme olursa buraya yazarım..
zaten anladığım kadarıyla içme suyu olarak değil ,tuvaletler için atık su olarak kullanıyorlar yanlış mı anladım acaba .ve çok da mantıklı gibi
Alıntı:
becozyme rumuzlu üyeden alıntı
zaten anladığım kadarıyla içme suyu olarak değil ,tuvaletler için atık su olarak kullanıyorlar yanlış mı anladım acaba .ve çok da mantıklı gibi
hem içmek hemde diğer ihtiyaçlar için kullanılıyor...