Haczedilen ve Depoda Bekleyen Malım!
Sevgili Hukukçular;
2005 yılında bir borçtan dolayı annemin evinden haczedilerek götürülüp bulunduğumuz ilin açık ceza müdürlüğündeki deposuna götürülen bir televizyonumuz var.Annem bu borcu 2006/Ağustos ayında ödeyerek kapatıyor.2008/Kasım ayı itibariyle borcunu ödediği icra dairesine müracat edip televizyonu almak istediğinde dosyamızın arşive indiğini söylüyorlar annem çıkartmalarını rica edip bekliyor gelen görevli şahıs dosyamızın arşivde kaybolduğunu ve televizyonumuzu alma imkanımızın olmadığını söylüyor!!!
Konuyu fazla dağıtmadan sormak isterimki vereceğiniz cevaba göre pazartesi kendim gidip uğraşmak istiyorum?
-Malımızın depoda kanuni bekleme süresi sona ermişmi bulunuyor?
-Malımızın satılmış olma ihtimali nedir?
-Eğer ki kanunen halen alma hakkım varsa nasıl icra dairesi dosyamı kaybeder ve bizi mağdur eder?
-zorluk çıkarmaları durumunda ne yapmam gereklidir?
Konuya duyarlı siz sevgili hukuki.net üyelerinin cevapları için şimdiden teşekkürü borç biliyor çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar diliyorum...
Re: Haczedilen ve Depoda Bekleyen Malım!
Haciz tarihinden itibaren 1 yıl içinde satış istenmezse haciz kendiliğinden kalkar. Eğer alacaklı tarafça satış istenmiş ise malınız satılmış olabilir. İcra dairelerinde iş yoğunluğu ve dosya sayıları çok fazla olduğu için bu tür durumlar yaşanabilir. O İcra dairesinin yetkili müdürü ile görüşürseniz size yardrımcı olacaktır..