Savcılık dilekçesi ile şikayet zaman aşımı süresi nedir?
Merhaba,
Uzun süredir aklıma takılan başımdan msn aracılığı ile geçmiş bir felaket var.
2006 senesinde bana ait msn adresinden yapılmış gibi gösterilen text dosyaları kullanılarak 2 sene önce ayrıldığım nişanlım hakkında uygunsuz metinler internet ortamında dağıtılmıştı.
Bu olayın faili ben olmadığım halde bu metinlerin yayınlandığı ortamlarda eski nişanlımın ailesinin tehditleri üzerine yalanlama, eski nişanlım ve ailesi hakkında özür metni yayınlattım.
Ancak durumu tehdit edildiğimi, ne şekilde tehdit edildiğimi, tehdit eden kişilerin tüm bilgileri ve konuyu açıkça anlatan bir dilekçe ile Kartal Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulundum. Bana bir dosya takip numarası verdiler ve sözlü ifademin alınması için çağrı geleceğini ilettiler.
Hatta savcı hanım birazda içimi rahatlatmak için burası dağ başımı kimse bişey yapamaz hem yapsalar daha iyi fiili saldırı olur hakkını daha rahat ararsın demişti.Aramızda geçen bir kayıt dışı konuşma.
Ancak dilekçeyi verdiğim 2006 Haziran ayından bu yana ne bir çağrı gelmedi.
Dilekçem yasal süreler zarfında zaman aşımına uğramışmıdır.Bana çağrı ulaşmamış olduğu durumda şikayetçi olduğum kişilerin karşı şikayette bulunma hakları var mıdır?Zaman aşımına uğramadıysam, çağrıda bana ulaşmadıysa mahkemeye gitmediğimden dolayı bir ceza almam söz konusu olurmu?Mahkemeye gitmediğim için örneğin yolda yapılan polis kontrollerinde sorun yaşama ihtimalim varmıdır?
Bu kadar soruyu neden sorduğuma aklıma neden bu kadar taktığıma gelince devamlı yurt dışına çıkan bir kişiyim şu ana kadar yurt dışı çıkışımda herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Ancak geçen gün Sabiha Gökçen hava alanında yurt içi bir sefere giderken polis kontrolüne denk geldim orada görevli polislere ayak üstü durumu sorma gafletinde bulundum.Kafamı çok karıştırdılar.Eğer suçlu veya cezalı duruma düşüyorsam bir savunma avukatına başvuracağım.
Uzattığım için özür diler konu ile ilgili yorumlarınızı rica ederim.
Uğur Aydinli
S.M.Müşavir