Her yıl ayrı karar mı alınmalı - Kredi kartı üyelik ücreti
Merhaba,
X bankasına geçen sene kredi kartı üyelik ücreti ile ilgili bir dava açmıştım. Dava sonucu Tüketici Hakem Heyeti lehime bir karar vererek sözleşmedeki şartların tek taraflı olarak belirlendiğine, benimle müzakere edilmediğine ve Tüketici yasasına aykırı olduğu gerekçesiyle kart ücreti ve masraflarımla beraber yaklaşık 50 yTL. ödenmesine karar verdi. Çok uzun uğraşlardan sonra banka kart ücretini ödedi.
Ancak daha geçen sene aldığı ücreti yeni ödemişti ki, şimdi bu senenin kart ücretini almışlar. Kendilerine mahkeme kararını hatırlattığımda ise, onun sadece o yıl için olduğunu "her sene geçerlidir." yazmadığını söylüyorlar. Oysa karar sözleşmenin kendisine ve usülüne yönelikti.
Bu durumda her sene bankayı dava etmek zorunda mıyım? yoksa eski karara dayanarak işlem (mesela icra) yapabilir miyim? Ayrıca banka geçen sene mahkemenin aldığı karardaki tutarı da (masraflar) eksik ödemişti.
gerek geçen sene ödemenin eksik yapılması, gerese heyet kararına rağmen yine ücret talep etmesi, bankanın mahkeme kararlarına uymaması nedeniyle ayrıca bir dava konusu olabilir mi?
yani lafın özü, almaya gelince 1 lira için panter kesilen bankalar, ödemeye gelince görmedim, duymadım, bilmiyorum u oynuyorlar. Bir vatandaş olarak bu konuda yapılması gereken ne varsa yapmak istiyorum.
Yardımlarınız için teşekkür eder, mutlu ve sağlıklı günler dilerim.
Re: Her yıl ayrı karar mı alınmalı - Kredi kartı üyelik ücreti
merhaba,
bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
tekrar teşekkürler,
TSHH ne yeniden dilekçe verin ortada kesin karar olduğuna göre işiniz kolay.
Madem uğraşmak isteniyor. Uğraşın sonuçta zarar görecek olanlar banka.
Alınan kararın infazı niye sorun olsun ki
Doğrudan icra takibi yapın. Ödeme emrini alınca icra ve avukat masrafları ile derhal yatar.
inanamıyorum ya ortada bir karar var ve banka yine ücret talep etmiş
ben dava açmadım ama geçen yıl aynı banka itirazımı kabul etmemiş ücreti almıştı bu yıl yine tahsil ettiler bende kartımı iptal ettirmek için aradım ve dilekçe yazdım haber bekliyorum bu sefer de kart ücreti alırlarsa kartımı iptal ettiricem yeter artık :kızgın: