Taksirle Adam öldürme, Alkollü ve Asli kusurlu Trafik Kazası
Orta şeritten seyir halindeyken, ilerideki kavşaktan sola dönmeye, sinyalde vererek karar verdim.Hızımı yavaşlatarak, sol şeridin boşalmasını bekledim ve sol şeride girmek istedim.Yoluda kontrol etmeme rağmen, benden oldukça uzak olduğunu gördüğüm motorsiklet sol kapı hizamdan, aracımın sol kapısına çarptı ve beni kavşağa ait refüje paralel olarak sıkıştırdı...
Kaza sonrası, bende 68 promil, motorsiklet sürücüsünde 72 promil alkol çıktı.
Tutulan raporda, aracımın refüje paralel olduğunu gören polis, benim yolu kestiğimi düşünerek aracımın olduğu pozisyondan sağ şeride doğru noktalar çizmiş ve beni asli kusurlu olarak göstermiştir.
Kaza sonrası, motorsiklet sürücüsü yaralandı ve arkasındaki bayan kasksız olmasından ötürü başından aldığı darbe ile vefat etti.
Şuan ise bayanın ailesi, motorsiklet sürücüsü ve bana dava açtı ve "taksirli olarak ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklandık...30 gün gibi bir tutukluluk halinden sonra açık ikametgah sahibi olmamız, benim okulum ve diğer sanığın yaralı olmasından ötürü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldık.
Davada motorsiklet sürücüsü, dalga geçercesine, "alkollü değildim, ben günde 3 paket marlboro içerim" gibi yalan ifadeler beyan ederek ve çelişkili ifadelerle, yanlış tutulan trafik kaza raporuna uygun bir kılıf geçirerek beni suçlu göstermeye çalıştılar...Bu sebeple bilirkişi ve olay yeri inceleme ikinci kez istedik.
Tutukluluk halinden sonraki ilk mahkeme, yaralı olan şahısın avukatı benden şikayetçi olarak asliyede görülen davamızı, ağır ceza mahkemesine taşıdılar...
İlk sorum: Ağır ceza mahkemesinde yargılanmam, benim olduğu kadar onu da etkiler mi? Yani, karşılıklı olarak şikayetlerimizi geri çeksek ve asliyede yargı haline devam etsek, ikimiz açısından da mı iyi olur, yoksa yalnızca benim açımdan mı?
İkinci sorum: Suçsuz yere, hem ölümden hemde kendisinin yaralanmasından suçlanıyorum.Sizce anlaşmaya varılabilir mi?
Üçüncü sorum: Alkollü olmamdan ötürü, dava bilinçli taksirliye veya farklı bir suça dönebilir mi?
Saygılarımla
Re: Taksirle Adam öldürme, Alkollü ve Asli kusurlu Trafik Kazası
Kendi savunmanızı mı yapmayı planlıyorsunuz yoksa avukatınız duruşmalara katılacak mı?
Re: Taksirle Adam öldürme, Alkollü ve Asli kusurlu Trafik Kazası
Avukatım var fakat samimi ikrarımı sözlü olarak,her mahkeme bilinçli şekilde vermekteyim.
Sizden, tecrübelerinize dayanarak yardım almak istiyorum.
Saygılarımla