4855 sayılı yasayla ilgili
Bana iletilen bir soru :
4855 sayılı kanuna göre ilköğretim okuluna atanıldım. Mevcut okul müdürü tarafından bu yasaya göre atandığım için tarafıma sınıf verilmedi. Bu nedenle 5 yıl sınıfta öğretmenlik yapmadım. 5 yıl süresincede ders ücreti alamadım. 5 yıllık süre içerisinde de sıralama puanına göre tarafımdan kıdemsiz öğretmenler atanarak, onlara sınıf verildi.
Bu durumda şahsıma sınıf verilmediği için 5 yıl müddetçe ders ücreti alamadım. Bu paranın tazmin edilmesi gerekir mi?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...
Re: 4855 sayılı yasayla ilgili
4855 sayılı yasa yanlış hatırlamıyorsam 2006 yılında kaldırıldı.Bu yasa kapsamında atanan öğretmenler norm kadroda görülmezler.o nedenle boş sınıflara öğretmen atanması doğaldır.Öğretmen ataması için kendinden kıdemi düşük diye bakmazlar.Çünkü zaten 4855 e göre atanan öğretmen o okulun normunda görülmez o nedenle onlara sınıf verilmeyebilir.ancak sınıf boş ve öğretmeni yok ise müdür sınıf vermek zorundadır.ek ders te vermek zorundadır.Ancak sınıf yok ise ve derslere girmemiş ise ücret ödenmez.2006 Yyılındansonra bu yasa da değişiklik yapıldı ve bu öğretmenler norma alındılar.Yalnız puana göre okulları yeniden belirlendi.tayin oldukları yerde derslere girdilerse ücret tabi ki alabilirler.Derslere girmedilerse MEB ek ders esaslarına göre fiil olarak ders yapmadıkları için ücret talep edemezler.
Atamanın hangi yıl yapıldığını öğrenebilir miyim ?
Re: 4855 sayılı yasayla ilgili
bu arada şunu hatırlatayım.Okullarda derslerin kesilmesinden 30 hazirana kadar seminer çalışmalarından,1 eylülden derslerin başlamasına kadar geçen sürelerde de seminer çalışmalarından ücret alma hakkı vardır bunu da kimse engelleyemez