Aile baskısından kurtulmak
Arkadaşlar benim bi sorum olcak yeterli araştırmayı yaptım ancak herhangi bi sonuca ulaşamadım.Kızın yaşı 20 ve kızı zorla istemediği bi insanla sözlüyolar fakat kızın istediği başka bir kişi var ve bu kişi ile birlikte kaçmak istemektedir.Ancak kaçırmak isteyen kişi kaçtıktan sonra kızın ailesinin kendi ailesine zarar vereceğini düşünmekte.Bu yüzden kaçırma olayının jandarma veya polise bildirilmesi kaçacak olan kızı kendi gönül rızam ile hiçbir baskı ve zorlama altında kalmadan kaçmak istemekteyin şeklinde bi beyan da bulunulmasına gerek varmıdır?Bu takdirde kız ailesinin bi girişimde bulunması engellenebilirmi?
Re: Aile baskısından kurtulmak
Alıntı:
sezginaxu rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar benim bi sorum olcak yeterli araştırmayı yaptım ancak herhangi bi sonuca ulaşamadım.Kızın yaşı 20 ve kızı zorla istemediği bi insanla sözlüyolar fakat kızın istediği başka bir kişi var ve bu kişi ile birlikte kaçmak istemektedir.Ancak kaçırmak isteyen kişi kaçtıktan sonra kızın ailesinin kendi ailesine zarar vereceğini düşünmekte.Bu yüzden kaçırma olayının jandarma veya polise bildirilmesi kaçacak olan kızı kendi gönül rızam ile hiçbir baskı ve zorlama altında kalmadan kaçmak istemekteyin şeklinde bi beyan da bulunulmasına gerek varmıdır?Bu takdirde kız ailesinin bi girişimde bulunması engellenebilirmi?
Şimdi gülü seven dikenine katlanır,kızda 20 yaşında kacmalarına gerek yok kolkola giripte gide bilirler,yanlız tabiki aileler arasında bu işin sitresi gerginliği olacaktır bu kacınılmaz olayın bir parcasıdır.
Yanlız böyle bir niyet varsa kızın evlendirilmek istediği cocuk ile acıkca konuşması lazım beni senle zorla evlendirmek istiyorlar,benim sevdiğim var ben den sana fayda yok sende beni isteme bu işte manevi ve maddi cöküntü yaşanmasın diye söylemesini isterim,cünkü karşı tarafta buna hazırlık yapmaktadır burayı mağdur etmenin bir anlamı yoktur.
Ayrıca kacarken gidipte jandarmaya,polise biz kacıyoruz zorla kacırılmıyorum isteğimle gidiyorum gibi bir peşinen ifade verilmez, kızın ailesi tabiki kızlarını evde bulamayınca her anne babanın yapacahı gibi merak eder ve ilgili kolluk kuvvetine bildirecektir,yanlız gitme halinde en azından 2 veya 3 saat gibi bir zaman sonrasında telefonlada olsa bir haber vermesi gerekir kızın ailesine merak etmemeleri konusunda.
zaten şikayet olursa sizin haberiniz olucaktır muhakkak böyle bir durumda derhal kolluk kuvvetine gidin ve bu hususta kız kacırılmadığını kendi rizası hilafında gittiğini beyan eder bu hususta ifadesi alınır ve kız tekrardan serbesttir istediği yere gider ailesine teslim edilmez cünkü reşittir. bu aradada polis veya jandarmada sizin bu işiniz yüzünden ortalıkta sizi fellik fellik aramasın hic olmassa meşkul edilmemiş olur.
yanlız bilmiyorumda bu işi büyükler araya girsede halletseniz iyi olur diyorum bu şekil yapmasanız arada kırgınlıklar olmasın.Gerci belki denemişinizdirde.
neyse hadi hayırlısı neyse o olsun siz kacmıyor gidiyorsunuz zaten.:)