Dairelerini Birleştiren Uyanık Yönetici
Sayın üyeler
Yeni taşındığım 32 daireli bir apartmanda, her katta 4 daire bulunmakta.
Kat komşum aynı katta karşılıklı iki daireye sahip bir malik olup bu daireleri koridorunda büyük bir kısmını işgal etmek sureti ile tek bir kapı ile birleştirerek ortak alana tecavüz etmektedir.
Diğer maliklerden öğrendiğime göre; Oy birliği ile alınmış bir karar yokmuş.
Kimseye zararı dokunmadığı ve komşuluk ilişkilerinin bozulmaması için de bu güne kadar kimse ses çıkartmamış. Bu kişi aynı zamanda yönetim kurulu üyesi imiş. Bu keyfi davranış, tüm maliklerin haklarını ve yasaları hiçe sayan bir tecavüz olup, KMK ya göre buna hakkı olmadığını biliyorum. Toplumsal sorumluluğum gereği konuyu hukuka taşımayı düşünüyorum.
Ancak, işin hukuki süreci hakkında hiç bir fikrim yok. Sulh mahkemesinde açacağım bir dava ne kadar sürecek? Kabaca ne kadar masraf yapacağım? Kaybetme şansım varmı? Kazanmam halinde vekalet ve diğer masrafları karşı taraf ödeyecek mi? Bu konularda beni bilgilendirmenizi rica ediyorum.
Teşekkür ederim
Re: Dairelerini Birleştiren Uyanik Yönetici
Alıntı:
Yekdiver rumuzlu üyeden alıntı
Sayın üyeler
Yeni taşındığım 32 daireli bir apartmanda, her katta 4 daire bulunmakta.
Kat komşum aynı katta karşılıklı iki daireye sahip bir malik olup bu daireleri koridorunda büyük bir kısmını işgal etmek sureti ile tek bir kapı ile birleştirerek ortak alana tecavüz etmektedir.
Diğer maliklerden öğrendiğime göre; Oy birliği ile alınmış bir karar yokmuş.
Kimseye zararı dokunmadığı ve komşuluk ilişkilerinin bozulmaması için de bu güne kadar kimse ses çıkartmamış. Bu kişi aynı zamanda yönetim kurulu üyesi imiş. Bu keyfi davranış, tüm maliklerin haklarını ve yasaları hiçe sayan bir tecavüz olup, KMK ya göre buna hakkı olmadığını biliyorum. Toplumsal sorumluluğum gereği konuyu hukuka taşımayı düşünüyorum.
Ancak, işin hukuki süreci hakkında hiç bir fikrim yok. Sulh mahkemesinde açacağım bir dava ne kadar sürecek? Kabaca ne kadar masraf yapacağım? Kaybetme şansım varmı? Kazanmam halinde vekalet ve diğer masrafları karşı taraf ödeyecek mi? Bu konularda beni bilgilendirmenizi rica ediyorum.
Teşekkür ederim
Sakın birde ortak giderlere tek daire ücreti veriyor diye söylemeyin:o
O kadar ileriye gitmemiş. İki daire içinde ödeme yapmakta.
Süreç ve masraflarla ilgili bilginiz var mı? Hakim getirerek tesbiti benim mi yaptırmam gerekiyor?
Saygılar
Alıntı:
Yekdiver rumuzlu üyeden alıntı
O kadar ileriye gitmemiş. İki daire içinde ödeme yapmakta.
Süreç ve masraflarla ilgili bilginiz var mı? Hakim getirerek tesbiti benim mi yaptırmam gerekiyor?
Saygılar
Mahkeme tarafından bilirkişi marifetiyle tespit yaptırılır,masraflar icin kesin bir şey söyliyemiyeceğim.
Avukatınızla anlaştığınız ücreti siz ödersiniz,davayı kazandığınızda dava giderleri ile mahkemece belirlenecek avukatlık temsil ücretini karşı taraf öder.