Çifte Vatandaşım (TR ve AT) TR Vatandaşıyla Evlilik yapacağım?
Selam Arkadaslar,
ben suan hem türkiye hemde Avusturya vatandasiyim. Allah izin verirse Ocakta Türkiyeye evlenmeye gidecegim... Avukatimla bu konuyu konustum hic bir sorun olmaz dedi. Ama 2 Gün önce Türk Konsolosluguna Dogum kayit belgesi almaya gittim, Ordaki bey efendi kesinlikle Cifte vatandasken evlilik yapamassiniz dedi...
Simdi Kimin dedigi dogru. Ben bu durumda neyapa bilirim, ve benim cifte vatandasken türkiyede bir avusurya vatandasi olarak evlenmeye gitmem uygun olurmu kanunen...
ve 2. ci bir sorum daha olcak, ve ben 3,5 sene önce bir evlilik yapmistim. o esimle ayrilali 1,5 sene oldu ama ilk basta bosanmayi esim kabul etmemisti ondan bosanmamiz gecen hafta gerceklesti...
ama ben cifte vatandasdim, esimse Avusturya vatandasiydi. ve ben ilk evliligimi (ve bosandigimi) türkiyeye bildirmemistim (cahillik iste).
Evlendigimde kizlik soyadimi vermemistim ve Suan ben kizlik soyadimi tasiyorum.
ben ocakta 2.ci esimle evlenmeye gittigimde bu bir sorun olurmu...? Yani türkiyeye ben ilk evliligimi bildirmedigim sorun yarata bilirmi, ama sunuda göz önünde bulunduralim, ben 2. ci esimle bir avusturya vatandasi olarak evlenmeye gidecegim...
Acilen beni bu konuda bilgileniririseniz cok sevinirim,
cok zor durumdayim bana yardime ederseniz cok sevinirim,
yanliz yasayan bir bayanim ve, herkes beni kandirma pesinde..
lütfen yardim edin bana...
Simdiden cevaplar icin tsk ederim.. Allah herkesten razi olsun...
Re: Çifte Vatandaşım (TR ve AT) TR Vatandaşıyla Evlilik yapacağım?
Allah sizdende razı olsunda, yazınızda türkçe karakterleri unutmazsanız, daha makbüle geçer...
Re: Çifte Vatandaşım (TR ve AT) TR Vatandaşıyla Evlilik yapacağım?
kullanmak isterdim ama, 1.cisi türkcem zaten tam degil, 2. cisi klavyem türkce degil... ama yinede özür dilerim