Kaza tespit tutanağının tanzimi hakkında
Kaza tespit tutanağında kazaya karışanlardan birinin doktor raporu alınmadan tutanağın görevliler tarafından imzalanması ayrıca o gün gelmediği halde gelmiş gibi gösterilerek, şahsın imzasının olması ve mevcut tutanağı'nda gizlenmesi halinde tutanakta imzası bulunan görevlinin sorumluluğu nedir?
Nezarethane'ye başkası tarafından esrar ve telefon sokulması'nda görevlilerin üst araması yaptığını beyan ettiği halde bunların sorumluluğu varmıdır?
Tüm bu olaylarla ilgili olarak karakol amirinin bilgisi olmadığı cumhuriyet savcılığınca gösterilen yazıdan anlaşıldığından karakol amirinin sorumluluğu varmıdır?
Bir kavga olayına müdahele eden polisin taraflardan birinde bıçak bulunduğunu gördüğü halde bu suç aletini gizleyerek grup amirine tartışma şeklinde olayı değerlendirerek bilgi vermesindeki sorumluluğu nedir?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
Re: Kaza tespit tutanağının tanzimi hakkında
Alıntı:
evreny rumuzlu üyeden alıntı
Kaza tespit tutanağında kazaya karışanlardan birinin doktor raporu alınmadan tutanağın görevliler tarafından imzalanması ayrıca o gün gelmediği halde gelmiş gibi gösterilerek, şahsın imzasının olması ve mevcut tutanağı'nda gizlenmesi halinde tutanakta imzası bulunan görevlinin sorumluluğu nedir?
Nezarethane'ye başkası tarafından esrar ve telefon sokulması'nda görevlilerin üst araması yaptığını beyan ettiği halde bunların sorumluluğu varmıdır?
Tüm bu olaylarla ilgili olarak karakol amirinin bilgisi olmadığı cumhuriyet savcılığınca gösterilen yazıdan anlaşıldığından karakol amirinin sorumluluğu varmıdır?
Bir kavga olayına müdahele eden polisin taraflardan birinde bıçak bulunduğunu gördüğü halde bu suç aletini gizleyerek grup amirine tartışma şeklinde olayı değerlendirerek bilgi vermesindeki sorumluluğu nedir?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Acaba bunları yapan polis ve yerde karakolmu allah allah bu karakol amiri neden denetim görevini yerine getirmiyorki geziyormu,nezaret haneden sorumlu karakol nöbetcisi nerde, valla şu iddialarar eyer ispat edilsin bu karakol kökten yandıki aman allahım karakol amirinden başlarlar soymaya,zaten diğerleri yandıki küllüm yandı bir görev kötüye kullanıldığını duyduk gördükte bunlar eceline susamışlar yüzde yüz. bu kadar sucu bir karakolda personel işlemişse bu karakol amirine şimdiye kadar ödenen tüm maaşları geri alıp birde onu imralıya götürüp tıkıp birdahada cıkartmamak lazım bune be.
birkere karakola gelen suclunun üst araması yapılması,üzerinde bulunan zarar verici eşyalardan arındırılması ve nezarette muhafaza edilmesinden sorumlu karakol nöbetci memurudur,grup amiride burda sorumlu olduğu gibi denetlemek zorundadır.
Ayrıca diğer görevli bir olayı örtbas ettiği gibi suc delilini yok etmesi.
Bunların tamamı görevlerini resmen kötüye kullanması sucunun ta kendisidir.
Karakol amiri zaten denetim görevini yerine getirmeyip görevini tam ihmal ve savsaklamıştır,boyle olaylardan haberi olupta işlem yapmamışza zaten o ayrı bir mesele onun elle tutulacak bir tarafı hic yok.
Yanı bukadar memuru toplayıp bu sucları işleyin deseniz valla beceremessiniz,trafik memurundan başlamış görevi kötüye kullanma nerelere gitmiş, hem adli hemde idari yönden suc fefkalade işlenmiş,görevi kötüye kullanmak var amirlere yalan beyanda bulunmak var denetim görevini yerine getirmemek var görevi iğmal ve savsaklamak var. hem tefkiflik ve tam dört dörtlük ihrac suclar bunlar.
TCK= 190--251--257--279--281--283 BEN BUKADAR MADDE BULDUM ZANNEDERSEM C.SAVCISI SUC VASFI TAYİNİNDE MUHAKKAK ZORLUK CEKECEKTİR.