Video görüntüsü ile vasiyet olur mu?
Merhaba.
Annem babamdan kalan hakkını kendisi ölünce 1 kardeşime ve bana bırakmak istiyor.Toplamda 5 kardeşiz.Kamera ile annemi çeksem ve kendisi konuşarak kendi rızası ile ben vefat edince kalan benım hakkım şunlara ait dese kanun yönünde bu vasiyet olarak geçermi buna istinaden yazılıda kağıt bıraksa.hakkımı 2 çocuğuma bıralıyorum diye.
yardımcı olur musunuz.
Saygılarımla.
Re: video görntüsü ile vasiyet olurmu
Olmaz,miras hukukunda sıkı kayıt ve şartlar vardır..Sadece kanunun aradığı şekilde yapılan vasiyetler geçerlidir.Video bunlardan birisi değildir.
Re: Video görntüsü ile vasiyet olurmu
peki ne yapılması gerekiyor.kağıt üzerinde yardımcı olabilirmisiniz.
Re: Video görüntüsü ile vasiyet olur mu?
Şahsın notere gidip ordan vasiyette bulunması gerekiyor.
Ulaş Bey,notere gidince aynı gün bitermi bu işlem?notere gidince evrak olarak bize ne sorulacak.
Kimlik sorulacak,ayrıca 2 tanık bulunması gerekiyor,yapılacak işlem zor bir işlem değil,kısa sürer.
noter ile vasiyet işlemi yapıldıktan sonra annem vesat edince diğer kardeşlerim annemin hakkından mal talep edebileceklermi?bu gibi durumlarda bazı raporlar gerekiyormuş vs. sonradan diğer kardeşlerim hak için dava açsa kazanabilirlermi.
Bu gibi detaylı konularda avukatınıza danışmanız gerekiyor.
Anneniz diğer kardeşlerinize ne veriyor?
Eğer vasiyet mirasçılardan birinden veya birkaçından mal kaçırmak amacıyla yapıldıysa veya mirasçılar arasında adaletsiz bir dağılım söz konusuysa hakkı yenen mirasçı tenkis davası açarak hakkını alabilir.