Kasti Olarak Adam Öldürme ve Sakat Bırakma
Merhaba,
önemle belirtmeliyim ki
bana yardımcı olup vereceğiniz cevaplar-
hayatımı kesin olarak etkileyecektir.
benim bir kuzenim var(teyze oğlu)
kendisi uyuşturucu madde bağımlısı desem yeridir.
sürekli olarak esrar içer.bazen hap attığını da biliyorum.
fakat esrarı günde bir kaç defa içiyor.
ve sabıkasıda bayağı bir kabarık.
kuzenim sürekli olarak bizimle yaşar.
yani bizde yer bizde içer bizde yatar.
benim iki tane kardeşim var ve dolasıyla-
onlarada etki ediyor kötü huyları.
konular çok uzun olduğu için fazla anlatmak istemiyorum.
kuzenimle bazen küçük ağız dalaşımız olurdu.
fakat bu son olay beni iyice huzursuz etti.
benim öğrenmek istediğim
Ölümle tehdit.
Mala zarar verme.fiil'i olarak değil sözlü olarak malımıza zarar vereceğini söylemesi.
Aile huzuru ve birliğini bozma.
2 kardeşimi kötü alışkanlıklara sevk etme.ve kardeşlerimi bizden koparacağını söylemesi.
istemediğim halde evime gelmesi.
Kasti olarak yaralamaya teşebbüs.
sonuç olarak yukarıda yazmış olduğum sebeplerden dolayı-
tekrar tatsız bir olayın yaşanması durumunda.
kuzenimi kasti olarak öldürürsem veya sakat bırakırsam.
ne hüküm giyerim cezam ne olur.
ve benim sicilimd/sabıkam temiz.
bunun da bir etkisi olur mu.
yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.
Re: Kasti Olarak Adam Öldürme ve Sakat Bırakma
Sanırım adam öldürmek burada bir soruya cevap almaktan daha kolay...!?
Alıntı:
sonumut rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım adam öldürmek burada bir soruya cevap almaktan daha kolay...!?
KASTEN ÖLDÜRME
Madde 81 - (1) Bir insanı kasten öldüren kişi, müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.
NİTELİKLİ HÂLLER
Madde 82 - (1) Kasten öldürme suçunun;
a) Tasarlayarak,
b) Canavarca hisle veya eziyet çektirerek,
c) Yangın, su baskını, tahrip, batırma veya bombalama ya da nükleer, biyolojik veya kimyasal silâh kullanmak suretiyle,
d) Üstsoy veya altsoydan birine ya da eş veya kardeşe karşı,
e) Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
f) Gebe olduğu bilinen kadına karşı,
g) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
h) Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla,
i) (Ek bend: 29/06/2005-5377 S.K./9.mad) *1* Bir suçu işleyememekten dolayı duyduğu infialle,
j) Kan gütme saikiyle,
k) Töre saikiyle,
İşlenmesi hâlinde, kişi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.
Yani böyle bir şey yaparsanız anlattığınız tarzda bir adam yüzünden kendinizi çürüttüğünüzle kalırsınız.
en güzeli evinizden çıkartın elbet kapınıza dayanır polise bir telefon edin ve şikayetçi olun bunlarıda saat akşam altıyı geçince yapın ki geceleyin konut dokunulmazlığının ihlali sayılsın hatta kapınıza dayandığında içeri alın çıkmasını söyleyin içeri almadan öncede polisi arayın ki yolda olsunlar suç üstü geceleyin konut dokunulmazlığının ihlalinden içeri attırın neden geceleyin Yapın Diyorum:
Konut Dokunulmazlığının İhlali gece vakti işlenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur
Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
adam öldürmeye gerek yok birazcık araştırma yapın sakat bırakmayada gerek yok birazcık plancı olun Ve kurtulun
Her ikinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar.yalnız earioz yazmış olduğunuz tck'yı daha öncede bir çok defa okudum.yani beni öldürmek isteyen birini öldürürsem ceza almayacağımıda biliyorum bir ihtimal de olsa.belki siz benim iyiliğimi düşünüp bu uğraşımdan vazgeçirmek için tck'nın sadece o bölümünü yazmış olabilirsiniz.lütfen konuyu çok daha dikkatli okuyun ortada bana karşı suç unsuru teşkil eden 6 olay var.ben daha tecrübeli bir ağızdan çok net bir şekilde tüm ihtimalleri öğrenmek isterdim.teşekkür ederim alakanız için.umarım yardımcı olacak tecrübeli avukatlarımız bu konuyu okur.