Parmak izi bırakan hırsız
Merhabalar. Evime hırsız girdi ve polisler evimde parmak izi aldılar. hırsızı bulup yakaladılar. Hırsızın ikamet ettiği baba evinde çalnan mallarımdan laptop un kılıfı ve dijital fotoğraf makinam çıktı. para, bilezik, laptop ve tektaş çıkmadı. Ayrıca laptop çantasını bavul gibi kullanmış ve birçok hırsızlık eşyası çıktı. Parmak izinden yakalanan ve evinde eşyalarımın birkaçı bulunan hırsız hala suçunu kabul etmiyormuş. Öncelikli sorum davanın seyri nasıl olur? Gidem mallarımın karşılığını alabilir miyim? Anlaşma için gelirler ise ceza indirim alırlar mı şikayetten vazgeçsem eşyalarımın karşılığında? Avukat tutmalımıyım? Tavsiyeleriniz nelerdir?
Saygılarımı sunarak şimdiden teşekkür ediyorum...
Re: parmak izi bırakan hırsız
Alıntı:
yilmazvarli rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar. Evime hırsız girdi ve polisler evimde parmak izi aldılar. hırsızı bulup yakaladılar. Hırsızın ikamet ettiği baba evinde çalnan mallarımdan laptop un kılıfı ve dijital fotoğraf makinam çıktı. para, bilezik, laptop ve tektaş çıkmadı. Ayrıca laptop çantasını bavul gibi kullanmış ve birçok hırsızlık eşyası çıktı. Parmak izinden yakalanan ve evinde eşyalarımın birkaçı bulunan hırsız hala suçunu kabul etmiyormuş. Öncelikli sorum davanın seyri nasıl olur? Gidem mallarımın karşılığını alabilir miyim? Anlaşma için gelirler ise ceza indirim alırlar mı şikayetten vazgeçsem eşyalarımın karşılığında? Avukat tutmalımıyım? Tavsiyeleriniz nelerdir?
Saygılarımı sunarak şimdiden teşekkür ediyorum...
Kabul etmez tabi onun hakları vardiye koruyan yasa olduğu sürece.
İstediği kadar kabul etmesin,O parmak izi onun işini bitirdi birkerede,Caldığı Altın,Pırlanta,O leptopu nereye sattınını söyliyecek,Allah geceleri niye yaratmış başka kullarım bazı şeyleri görmesin diye söyler merak etmeyin onları söyler.
Siz şikayetten vaz gecsenizde kamu davası devam eder o gene cezasını alır, acele etmeyin zannedersem daha sanık galba poliste soruşturma devam ediyordur anlatımlarınıza göre durum onu gösteriyor.
savcı cezaevine göndermiş galiba. Bana bir bilgi verilmedi henüz. Teşekkürler..
Soruarımın yanıtını aamadım arkadaşlar.. Yardımcı olabilecek bir arkadaş yok mu?
Re: Parmak izi bırakan hırsız
Hırsızlık suçuna verilen ceza bir yıldan üç yıla kadar verilen hapis cezasıdır.Ayrıca nitelikli hırsızlıkda ve gece vakti işlenmesi durumunda suçun cezası artar.Anlatımınıza göre şüpheli şahısın babasının evinde çıkan eşyarınız somut delildir.Mahkeme elde ettiği somut deliller ile konu ile ilgili bir karar verecektir.Size ait eşyalarınız bulunduğu takdirde size teslim edilir.Davayı Avukat ile takip edip etmeme sizin inisiyatifinizde olan bir durumdur.Şikayetinizden vazgeçmeniz davanın seyrini yani daha az ceza almasına etki eder.Dava Kamu davası olarak devam eder.Eşyalarınızın bulunamaması veya zarar görmesi halinde zararınızın tazminini isteyebilirsiniz.Tabi şahısın bunları karşılayacak imkanları varsa tavsiyem davanızı avukat yardımı ile takip edin şüphelinin daha fazla ceza almasına hukuki bilgileri ile etki edecektir.
Re: Parmak izi bırakan hırsız
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için..