Genel Sağlık Sigortası (GSS)
GSS (Genel Sağlık Sigortası) İptal Edilecek.
SGK denen kurum GSS ile "zorunlu" sağlık sigortası satmak istiyor.
Bir kamu kurumunun bütün vatandaşları "ücret karşılığı" mecburi sağlık sigortası kapsamına alması insan haklarına, Rekabet Kanunu'na ve anayasaya aykırıdır.
Kamu yararı, halk yararı gibi palavralar sıkılacaksa doğru değil, öyle olsaydı
ücretsiz olması gerekirdi ya da isteğe bağlı sağlık sigortası olmalıydı, zorunlu ve ücretli değil.
Bir özel sigorta şirketinden sağlık sigortası almak istediğinizde bu isteğe/tercihe bağlıdır, yani sadece isteyen kişi poliçe ücretini ödeyip bu hizmeti satın alır. Zorunlu değildir.
Oysa SGK'nın GSS'si bütün vatandaşlar için mecburi ve ücretli.
Efendiler farketmiyorlar sanki bu, insan haklarına, Rekabet Kanunu'na ve anayasaya aykırıdır.
Mecburi ve ücretli bir sağlık sigortasını satamazsın SGK efendi.
Re: Genel Sağlık Sigortası (GSS)
Kanun Anayasa Mahkemesinin önünde zaten.
GSS tam bir zırvalık.
Tekrar ediyorum hiç bir kurum bütün vatandaşlar için zorunlu ve ücretli bir sağlık siğortası mecburiyeti getiremez.
Aklı başında bir özel sigorta şirketi'nin GSS'yi iptal ettirme ihtimali neredeyse
%100. Ki bu kanun mutlaka iptal edilmeli çünkü demokratik bir kanun da değil.
Son derece despot.
Birisi para verip sağlık sigortası satın alacaksa bunu nereden, hangi kurumdan veya şirketten satın alacağına parayı veren kendisi karar verir.
SGK, benim GSS'mi para verip almak zorundasın diyemez.
GSS, isteğe bağlı olmak zorunda. İsteyen alır , istemeyen almaz.
Siz kanunu hazırlayanlar, ensenizi uzatın, güzel bir şaplak inecek.
Alıntı:
mrtecetin rumuzlu üyeden alıntı
Siz kanunu hazırlayanlar, ensenizi uzatın, güzel bir şaplak inecek.
Değerli üyemiz,beni güldürdünüz,teşekkür ederim :p
özel nedenlerle çalışamadığımdan dolayı 2 yıldır isteğe bağlı sigortamı ödüyordum ve eşimin bağkurundan sağlık yardımı alıyordum ama şimdi gss den dolayı 160 ytl ödediğim isteğe bağlı sigortam 205 ytl oldu neymiş efendim isteğe bağlılarda sağlıktan yararlanıcaklarmış ben şimdi 2 ay daha ödemeyi yapıp yılı bitirmeyi planlıyorum ve isteğe bağlıdan çıkıcam her ay o kadar ödemek istemiyorum çünkü eşimden sağlık yardımı alıyordum
evet madem isteğe bağlı ödüyoruz gss ödemesini de isteğe bağlı yapabilirlerdi eşimden sağlık yardımı alabiliyorken bunu ödeme zorunda bırakılmam çok saçma ve haksızlık
bende bu haksızlığa alet olmamak için isteğe bağlı ödemek istemiyorum artık :kızgın:
SGK, GSS ile bütün vatandaşlara kalın ve çok sinsi bir kazık atmak istiyor.
Ayrıca özel sağlık sigortalarının çanına ot tıkamak istiyor.
Birisi para verip sağlık sigortası satın alacaksa bunu nereden, hangi kurumdan veya şirketten satın alacağına parayı veren kendisi karar verir.
Bütün vatandaşlar için "zorunlu ve ücretli" GSS ya isteğe bağlı olacak, ya hiç olmayacak.
Siz, kötü kanunlar yapanlar çok zararlısınız çok.
Alıntı:
mrtecetin rumuzlu üyeden alıntı
SGK, GSS ile bütün vatandaşlara kalın ve çok sinsi bir kazık atmak istiyor.
Ayrıca özel sağlık sigortalarının çanına ot tıkamak istiyor.
Bütün vatandaşlar için "zorunlu ve ücretli" GSS ya isteğe bağlı olacak, ya hiç olmayacak.
Siz, kötü kanunlar yapanlar çok zararlısınız çok.
Ne kadar anlamsız kanunlar çıkarır oldular bu ülkede....
Acaba diyorum,artık maaşlarını çıkarılan kanun sayısına göre mi alıyorlar :o :o ?
Alıntı:
marita rumuzlu üyeden alıntı
Ne kadar anlamsız kanunlar çıkarır oldular bu ülkede....
Acaba diyorum,artık maaşlarını çıkarılan kanun sayısına göre mi alıyorlar :o :o ?
ağzınıza sağlık bence de maaşlarını çıkarılan kanun sayısına göre alıyorlar :kızgın:
vatandaş nasılsa kuzu kuzu ödeme yapıyor ama ben buna son veriyorum kendi adıma bu yılı tamamlayıp yeni yılda isteğe bağlıdan çıkmak istiyorum göz göre göre 45 ytl daha fazla ödeyemem neymiş efendim gss den yararlanıcakmışım istemiyorum kabul etmiyorum diye söyleme lüksümüz yok mecbur tutuluyoruz
çıkarım isteğe bağlıdan eşimden bağkur sağlıktan yararlanmaya devam ederim
ama olan eksik günlerime olur tabi ki :(