Çek Sorumluluğu,kredi kartı borcu,vergi borcu
İyi günler benim problemim bir değil birden çok
1.Babamın sahip olduğu şirketler iflas etti,bir tanesinde şirketin yüzde elli ortağı olarak gözüküyorum,hiç bir çeke imza atmadım zaten yurtdışında okuyordum,çekleri babam imzalamış(benim adıma değil kendi adına)çeklerden dolayı cezai sorumluluğum oluşur mu??
2.Yine benim adıma olan kredi kartından 10 milyarlık bir borç oluşmuş durumda,avukatımız borca itiraz etti ve şu anda ödememiz gerekmediğini ilerde anapara üzerinden pazarlık yapabileceğimizi söylüyor,bu mantıklı mıdır
3.Yine babam saolsun,şirketin 14 milyar vergi borcu ve 33 milyar sigorta borcu bulunmakta bunun yüzde ellisinden mi yükümlüyüm? Şirket Limited şirket...
Teşekkür Ederim
Re: Çek Sorumluluğu,kredi kartı borcu,vergi borcu
sayın yasgungor
şirket kaşesi altında o dönemki müdürün imzasına benzetilmiş (tam benzemiyo) imza var.
altındada bu işleri takip eden kişi kefil kısmına isim yazıp imzasını atmış.
resmi gibi durduğu için soruyorum. acaba herhangi bir hükmü olurmu. sonuçta protesto görmüş bir senet
yani o dönemin müdürü olan mükellefim bundan dolayı bir borç ödeme durumuna düşermi?
imza şirkete yada şirketi bağlayıcı bir kişiya ait değilse senedin protesto olması sonucu değişirmez.Ödeme yükümlülüğünüz olmaz.Ancak senedin kimin elinde olduğunu bilmeyebilirsiniz.Hakkınızde takip yapılınca imzayı inkar edebilirsiniz.Ancak imzayı inkar ederseniz ve yapılacak imza incelemesinde size ait çıkarsa ve bu arada tedbiren takip durdurulmuş ise alacağın % 40 ı oranında tazminatla mahkum olursunuz.
Cevap: Çek Sorumluluğu,kredi kartı borcu,vergi borcu
merhabalar ben şirket ortagıyım ortagımla munferit muduruz benım imzaladıgım cekler veya ortagımın ımzaladıgı cekler her ikimizide ılgılendırımı yoksa ımza atan kısıyımi ılgilendirir saygılar